17 januari 2014

iPhoto 9.5: Een foto instellen in als bureaublad

iphotonew-retina-iconMet behulp van iPhoto kun je foto’s bewerken met de verschillende instrumenten die aanwezig zijn in de applicatie. Het is de perfecte basis voor de huis-tuin en keuken fotograaf om zo het beste uit je foto’s te halen.

Daarnaast kun je heel eenvoudig al je foto’s groeperen en sorteren in albums of gebeurtenissen zodat je ze snel kunt raadplegen, delen op sociale media of synchroniseren met je iPhone, iPad of iPod.

Uiteraard zit tussen al die mooie foto’s vast en zeker een prachtig exemplaar die je graag als bureaubladachtergrond wilt instellen. Je kan dat dan uiteraard doen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bureaublad en schermbeveiliging ▸ Bureaublad. Hier kun je dan je favoriete afbeelding naar toe slepen om te gebruiken als achtergrond, maar het kan nog eenvoudiger.

Stelbureaublad

Open een gebeurtenis of album in iPhoto en selecteer de afbeelding die je graag als achtergrond wilt gebruiken in OS X. Vervolgens navigeer je naar de menubalk en open je hier de menuoptie ‘Deel’. Gebruik de menuoptie ‘Stel in als bureaublad’ om de foto te gebruiken als achtergrond.

Meer over iPhoto kun je hier terugvinden.Reacties


 • Rob Roodselaar

  17 januari 2014 om 11:32

  Hallo,Dank voor al die waardevolle tips, ik lees en gebruik ze dagelijks. Zo ook deze.Maar op mijn iPad krijg ik, sinds het nieuwe systeem de achtergrondfoto niet meer verkleind.Dus er is maar een deel van de foto als achtergrond zichtbaar.Oplossing ?

 • Gaëtan

  19 juli 2014 om 21:10

  Hallo,
  ik heb via Iphoto een foto gedeeld via de Facebook van een vriend, en kan ik deze niet meer veranderen naar mijn Facebook.
  Iemand een oplossing ?
  Mvg

 • Richard

  10 september 2015 om 11:11

  Hallo,

  Bedankt voor de tips ! Echter wanneer ik een foto als achtergrond plaats, dan staat de foto er wel maar is deze wazig. Iemand een idee hoe ik dit kan veranderen?

  Mvg

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!