17 januari 2014

iOS: Speciale tekens toevoegen aan tekst met Simbol

simboliconHet iOS toetsenbord zit vol met leestekens, symbolen en met behulp van het emoji-toetsenbord kun je zelfs verschillende leuke en grappige emoticons toevoegen aan je berichten en teksten. Echter zijn er nog een hoop gebruikers die de weel speciale speciale tekens missen.

Denk hierbij aan tekens zoals: ⌘, ↩, ⌥, , ☆, maar ook Griekse-, rekenkundige tekens, enzovoorts. Ook al gebruik je deze tekens misschien niet vaak, toch zijn er een hoop mensen die deze tekens willen gebruiken op hun iOS apparaat. Gelukkig bestaat er voor alles een app, dus ook voor de speciale tekens. De applicatie Simbol is te downloaden in de iOS App Store en zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig speciale tekens kunt kopiëren naar het klembord en deze vervolgens kunt plakken in allerlei soorten tekstvelden waaronder in de berichten of mail applicatie.

Open de applicatie en zoek naar het gewenste symbool. Dit kun je doen met door gebruik te maken van de verschillende categorieën of met een zoekopdracht.

simbolapp

Selecteer het symbool en tap vervolgens op ‘Copy symbol’. Onmiddellijk wordt het symbool opgeslagen op het klembord in iOS en kun je hem plakken in een ander tekstveld in iOS. Dit doe je door gedurende enige momenten te tappen in een tekstveld, wanneer je los laat krijg je pop-up venster met de mogelijkheid om te plakken.

Via de Simbol applicatie is het ook mogelijk meerdere symbolen in één keer toe te voegen, tap hiervoor op ‘Copy Symbol’ bij ieder symbool. Deze worden vervolgens in het tekstveld bovenaan de applicatie toegevoegd, deze kun je dan in zijn geheel kopiëren en plakken op een gewenste locatie. Naast het symbool kun je ook de HTLM-code van ieder speciaal teken raadplegen om te kopiëren en te gebruiken.

Simbol
SimbolCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Amit Jain
iPad & iPhone  4+  1 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!