8 oktober 2010

iPhoto: Foto’s bewerken in een extern programma

iphoto-gr

In iPhoto '09 is het mogelijk om een foto te bewerken in een externe applicatie. Je kan hier bijvoorbeeld een programma zoals Adobe Photoshop voor gebruiken. Via de voorkeuren van iPhoto kan je deze optie activeren. Het grote voordeel van deze optie is dat je niet eerst eerst de foto hoeft te exporteren en daarna te importeren.

Start iPhoto '09 en ga naar de 'Algemeen' sectie van de iPhoto voorkeuren. Selecteer 'Bewerk foto' (1) bij de optie 'Bij dubbel klikken op foto'. Bij de optie 'Bewerk foto' (2) selecteer je 'In programma', in het Finder venster wat hierna verschijnt ga je op zoek naar Photoshop of een andere externe foto editor die je wilt gebruiken.

Wanneer je nu dubbelklikt op de foto of met de rechtermuisknop (control+klik) ▸ 'Bewerk in extern programma' kiest wordt de foto automatisch geopend in de geselecteerde applicatie. Met behulp van de optie: 'bewerk' kan je de foto alsnog bewerken in de standaard iPhoto editor.

Als een foto is geopend in Photoshop of een andere editor dan kan je deze saven in deze applicatie, wanneer je hierna terug keert naar iPhoto wordt automatisch de foto en de bijbehorende preview geupdate.

Wanneer je gebruik wilt maken van Adobe Photoshop let dan op dat je de applicatie selecteert in het Finder venster en niet de Photoshop folder welke ook voorzien is van een Photoshop icon.

Johan bedankt voor de tip!Reacties


 • Edwin

  8 oktober 2010 om 8:54

  Supertip! Ik ga meteen het een en ander instellen!

 • Eelco Deuling

  8 oktober 2010 om 8:59

  Gebruikers van oudere versies van iPhoto hoeven niet te wanhopen: dit kan al sinds versie 1.

 • Marc

  8 oktober 2010 om 10:45

  Mag ik als tip voor fotobewerking het programma Pixelmator noemen?

  Kan je niet vanuit iPhoto de afbeelding slepen naar de het te gebruiken programma in de dock?

 • Jasper pc service

  8 oktober 2010 om 11:20

  Marc ik zou Adobe Photoshop cs4 gebruiken

 • Marc

  8 oktober 2010 om 11:41

  Hey jasper,

  Ik heb CS5 Mastercollection hier geïnstalleerd, maar ik vind het zo’n uitgebeid pakket, dat ik er niet echt mee uit de voeten kan. Ben niet zo’n graficus… :-)

  Gr.

  Marc

 • MarcBook

  8 oktober 2010 om 15:30

  Marc,

  Zou je als ‘newbie’ met grafische bewerkingen e.d. niet eerst CS3 leren kennen? Ik heb deze versie op mijn machine en ik moet zeggen dat zelfs de ‘light’ versie best pittig en uitgebreid is qua mogelijkheden. Ook is PS niet al te vriendelijk in gebruiksgemak. iPhoto zelf biedt al zeer veel mogelijkheden voor wat foto nabewerking betreft. Groet, Marc

 • Daan

  10 januari 2011 om 17:37

  mag ik je vragen waar ik dat logo van iphoto met die dslr camera kan vinden

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!