1 januari 2011

iTunes: Bepaalde nummers niet laten overvloeien

iTunes bied de mogelijkheid om nummers in elkaar over te laten vloeien, deze optie staat standaard aan en is naar eigen wens aan te passen. De meeste iTunes gebruikers kiezen er voor om deze optie uit te zetten omdat deze niet in alle gevallen even handig is. Bij bijvoorbeeld klassieke muziek en aaneensluitende albums is het niet handig dat de nummers in elkaar overvloeien.

Om te voorkomen dat iTunes bepaalde nummers in elkaar laat overvloeien selecteer je de desbetreffende nummers en open je het informatie venster (⌘cmd+i). Vervolgens geef je bij de tab "Opties" aan dat het een aaneensluitend album is. iTunes zal deze nummers voortaan niet meer in elkaar laten overvloeien.

Dit werkt niet alleen voor albums maar ook voor afzonderlijke nummers, zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat een intro niet overvloeit in een volgend nummer, zorg dat beide nummers deze optie aan hebben staan en ze zullen niet meer in elkaar overvloeien.

Wanneer je een los nummer waarop je deze instelling hebt toegepast in een afspeellijst zet of door middel van de shuffle functie afspeelt zal deze wel in andere nummers overvloeien.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: