19 mei 2011

iTunes: Cover Flow weergave aanpassen

Cover Flow in iTunes is een geweldige weergave van je muziekcollectie waar menig Windows gebruiker jaloers op is. Je kunt Cover Flow bekijken gecombineerd met de lijstweergave of als volledige schermweergave.

Om deze volledige schermweergave te activeren klik op je op het icon met de pijltjes rechtsonder in de Cover Flow weergave. Met behulp van de esc-toets kun je terugkeren naar de normale iTunes weergave.

Met behulp van een control + klik in de volledige schermweergave krijg je via een contextmenu de beschikking over een aantal opties om de weergave aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld de sorteervolgorde aanpassen, de sorteervolgorde omkeren en de grootte van de tekstlabels aanpassen. De optie om de grootte van de tekstlabels aan te passen is erg handig als je je Mac op grotere afstand gebruikt in combinatie met een Apple Remote.

Via het context menu is het ook mogelijk om de 'Shuffle' functie in te schakelen en krijg je de optie om een drietal verschillende herhaling modes (Herhaal niet, Herhaal één en Herhaal alles) te activeren.

Bas bedankt voor de tip!Reacties


 • Frank

  21 mei 2011 om 20:22

  Windows gebruikers jaloers?? Zit Cover flow dan niet in de Windows iTunes?

 • Jasper

  24 mei 2011 om 22:40

  @Frank
  Dat niet zozeer, maar in Finder (verkennen) zou ik in windows geen cover flow kunnen vinden, wel in Finder op de mac.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!