17 juli 2009

OS X: Je e-mail bekijken met Cover Flow

Leopard

Normaal gesproken bekijk en lees je e-mail met de standaard OS X mail of een andere native e-mail applicatie. Er is echter nog een andere manier om je e-mail te bekijken namelijk met Cover Flow functionaliteit van OS X Leopard.

Dit kan je als volgt doen:

Ga naar spotlight en zoek op een onderwerp (bijvoorbeeld 'Facebook' ) of een afzender van e-mail berichten. Wanneer de resultaten verschijnen in het Spotlight venster klik je op 'Toon alles'.

Klik in het nieuwe venster wat verschijnt op de '+' knop en verander bij de zoek condities 'Willekeurig' in 'Anders'. In de box die verschijnt typ je 'e-mailbericht' waarna in het resultaat venster hierna de e-mail berichten verschijnen. Klik op bewaar en geef de zoekopdracht een naam bijvoorbeeld 'e-mail' vergeet hierbij niet de optie 'Voeg toe aan navigatiekolom' te selecteren en het zoekveld waarin je 'e-mailbericht' heb ingevuld leeg te maken.

Na het uitvoeren van het bovenstaande verschijnt een slimme zoekopdracht in Finder (1) met de naam e-mail (2). Klik op deze zoekopdracht en activeer cover coverflow (3), je kunt nu doormiddel van Cover Flow eenvoudig door je e-mail berichten bladeren (4). Om te focussen op een e-mail bericht kan je de spatiebalk gebruiken om Quick Look te activeren.

Natuurlijk blijft het lezen van e-mail met de mail applicatie vele malen handiger, echter geeft het bovenstaande wel een goede indruk van de kracht die slimme zoekopdrachten, Cover Flow en Quick Look bieden in OS X Leopard.

Allard bedankt voor de tip!

emails-cover-art

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • Louis

  17 juli 2009 om 9:53

  “e-mail bericht” moet (op 10.5.7 in ieder geval) “e-mailbericht” zijn (geen spatie dus).

  Screenshot is niet van de standaard Finder? In ieder geval staat het 1’tje niet goed in het screenshot (staat daar bij nieuwe map) in plaats van bij het plusje van de zoek-verfijning.

 • Louis

  17 juli 2009 om 9:55

  Oja, en de tip vergeet te vermelden dat je voor het opslaan van de zoekopdracht wel nog even het zoekveld leeg moet maken, omdat je anders niet al je e-mail te zien krijgt.

 • sredlums

  17 juli 2009 om 12:36

  Volgens mij is de bronvermelding hier ook vergeten…
  Of het is toeval natuurlijk dat deze zelfde tip gisteren op macosxhints stond.

 • ironmanixs

  17 juli 2009 om 13:58

  @Louis en Scredlums: Bedankt voor jullie input, aangepast in de tekst.

  Tip is binnengekomen via de e-mail en blijkt inderdaad afkomstig te zijn macosxhints

 • Marcel

  9 augustus 2009 om 21:47

  Leuke tip alleen is het email bericht in coverflow op een macbook 13″ niet meer te lezen. Te klein helaas, tenzij iemand hier nog een tip op heeft :)

 • Alfred Polonia

  17 mei 2010 om 22:48

  een andere vraag over coverflow; op mijn imac kan ik flv bestanden bekijken in coverflow op mijn nieuwe macbook pro niet dan krijg ik de melding dat de structuur niet herkend wordt.
  groet

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!