9 juli 2011

iTunes: Covers toevoegen aan ebooks

Wanneer je ebooks in het ePub formaat download dan zijn deze niet altijd voorzien van een cover. Zo zijn de gratis boeken die je kan downloaden op Project Gutenberg niet voorzien van een cover, in dat geval maakt iBooks zelf een generieke cover voor het ebook aan.

Hiet is met behulp van iTunes mogelijk om zelf een cover toe te voegen aan een ebook, dit werkt alleen met ebooks in het epub formaat en niet met PDF bestanden die sinds versie 1.1 ook door de iBooks applicatie worden ondersteund.

Selecteer een ebook in je bibliotheek een gebruik Archief ▸ Info in de iTunes menubalk of de toetscombinatie cmd⌘ + i om het info venster te tonen. Selecteer in dit venster het laatste tabblad 'Illustratie', sleep nu een cover in het witte vlak of voeg deze toe door middel van de knop 'Voeg toe..', bevestig je toegevoegde boekcover met de 'OK' knop.

In het raster en cover flow weergave zal je zien dat dat de cover direct aan het ebook is toegekend. Wanneer de nieuw toegevoegde boekcovers niet direct verschijnen herstart dan iTunes. Na het synchroniseren met je iPhone, iPod of iPad verschijnen de nieuwe boekcovers ook op je iDevice.

Voor gratis Nederlandse boeken kan je terecht op Project Gutenberg, verwacht daar echter niet de populairste bestsellers van dit moment.

http://www.gutenberg.org/browse/languages/nlReacties


  • Remco

    9 juli 2011 om 10:32

    En dit werkt uiteraard ook met muziek en films.

  • Peter

    9 juli 2011 om 17:47

    zo werkt het ook voor cd’s die gedownload zijn…..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!