20 februari 2012

ScreencastiTunes: Informatie wijzigen tijdens het afspelen van een Genius mix

Met de Genius-mixfunctie in iTunes voegt iTunes automatisch nummers samen uit je eigen muziekbibliotheek die goed bij elkaar passen en maakt daar vervolgens een leuke mix van. Het voordeel van zo'n mix is dat hij steeds verschillend is en alleen maar jouw favoriete muziek afspeelt.

Wanneer je een Genius-Mix afspeelt heb je als klein nadeel dat tijdens het afspelen van het muzieknummer alleen de afbeelding van het nummer wordt weergegeven. Je hebt hierdoor niet direct toegang tot de details van het nummer, wanneer je iets wilt aanpassen aan de informatie dan is dat dus niet mogelijk. Je kan echter wel gebruik maken van een toetscombinatie om direct naar het nummer in de muziek bibliotheek te springen.

Als je tijdens het afspelen van de Genius-mix de toetscombinatie cmd⌘ + L gebruikt laat iTunes de locatie van het huidig afspelend nummer zien. Door middel van cmd⌘ + I kun je extra informatie aan het nummer toevoegen. Om terug te keren naar de Genius-mix, kun je weer de toetscombinatie cmd⌘ + L gebruiken.

Screencast:Reacties


 • Rogier

  20 februari 2012 om 19:24

  Hoe vaak worden die mixes eigenlijk ververst? M.a.w. ik sync ze op mijn iPhone, speel ze af, maar vraag me af wanneer de nummers van een mix worden ververst. De eerstvolgende keer als ik m’n iphone weer sync?

 • André

  22 februari 2012 om 17:02

  Erg handige tip!
  Wat me echter op viel is de ‘iPhoto’-grijze achtergrond bij Ginius Mixen in de afbeelding in het artikel. Ook staan de afbeeldingen van de mixen bij mij ver uit elkaar, terwijl ze in de afbeelding in het artikel mooi uitgeleid dicht tegen elkaar aan staan.
  Kan iemand mij vertellen hoe ik de spacing tussen de genius mixen en de achtergrond kleur kan aanpassen?

 • André

  22 februari 2012 om 18:13

  In het filmpje en op de foto staan de genius mixen dicht bij elkaar en lkkr groot weergegeven. Ook is de achtergrond mooi ‘iPhoto’-grijs.
  Bij mij staan de mixen veel kleiner weergegeven en veel verder uit elkaar. Ook de achtergrond is wit…
  Kan iemand mij vertellen hoe ik dit instel, zoals in het filmpje? Dank u!

 • Wesley Fabry

  22 februari 2012 om 18:24

  @André ga naar iTunes > Voorkeuren > Algemeen > Rasterweergave > Donker

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!