10 juni 2014

OS X: De iTunes Genius Shuffle functie gebruiken

atv22geniusWanneer er een hoop muziek aanwezig is in je iTunes bibliotheek dan kun je uiteraard uren naar muziek luisteren. Je kan dan kiezen om je muziek willekeurig af te spelen met behulp van de Shuffle functie binnen iTunes.

Hierdoor wordt er een nummer afgespeeld uit jouw muziekbibliotheek en wanneer deze is afgelopen wordt er automatisch een andere nummer van een andere artiest afgespeeld zonder dat je moet veranderen van album of artiest. Op deze manier is het altijd een verrassing welk nummer je te horen krijgt.

Naast de gewone shuffle optie heb je ook de mogelijkheid om de ‘Genius Shuffle’ te activeren. Met behulp van deze optie kun je net zoals de gewone shuffle een willekeurig nummer afspelen, maar houdt iTunes onmiddellijk rekening met het voorgaande en volgende nummer. Op deze manier zul je niet zomaar van een stevig rocknummer overschakelen naar klassieke muziek.

Genius Shuffle kun je activeren via de menubalk van iTunes door de optie ‘Regelaars’ te selecteren. Hier kun je dan vervolgens de optie ‘Genius Shuffle’ starten. Daarnaast kun je ook op een andere manier de Genius Shuffle dienst activeren via de mediaknoppen in iTunes 11.

geniusshuffle

Druk hiervoor de option⌥ - toets in en onmiddellijk zal de ‘vorige-knop’ veranderen naar het Genius-logo, door hierop te klikken wordt de Genius Shuffle geactiveerd. Deze zal dan permanent aanwezig blijven tijdens het shuffelen, je moet maar eenmalig te klikken op deze knop om hem te activeren.

iTunes zal vanaf nu shuffelen door je muziekbibliotheek en zal de nummers op elkaar afstemmen, wil je dit proces onderbreken en een kun je op de Genius Shuffle knop drukken om de ‘stijl’ te wijzigen. De knop kun je verwijderen door handmatig een nummer af te spelen in jouw muziekbibliotheek.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


 • Diede

  11 juni 2014 om 8:01

  Dit werkt bij mij niet? In het menu van regelaars is dat ‘genius shuffle’ onklikbaar.. Help?

 • Wesley Fabry

  11 juni 2014 om 8:06

  Heb je genius geactiveerd in iTunes? Genius inschakelen: Kies ‘Store’ > ‘Schakel Genius in’. Wanneer Genius is ingeschakeld worden de opties Genius-afspeellijsten, Genius Shuffle en Genius-mixen ingeschakeld.

 • diede

  11 juni 2014 om 17:39

  Thanks! Het werkt nu :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!