11 juni 2014

iOS: Eenvoudig formulieren invullen

Safari logo 7 retinaOp het internet kom je regelmatig in aanraking met formulieren die je dient in te vullen bij het aanmaken van een nieuw account, aanvragen van bepaalde brochures en dergelijke. Hiermee kan de aanvraag eenvoudig worden verwerkt en heb jij een duidelijk overzicht van welke gegeven de website nodig heeft. Sinds iOS 6 kun je automatisch gegeven zoals naam, adres, enzovoort laten invullen door iOS.

Vaak zie je dit onmiddellijk als suggestie of via de knop 'invullen' boven het toetsenbord. Wanneer je veel formulieren in één keer moet invullen kan het vervelend zijn als je steeds één voor één het veld selecteert met je vinger. Gelukkig kan dit veel eenvoudiger, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Selecteer het eerste (of ander) invul-veld
• Vul de gegevens in
• Tap vervolgens op het groter-dan-teken boven het toetsenbord

formuliereninvullen

Automatisch word de cursor verplaatst naar het eerst volgende veld en kun je deze gegevens invullen. Blijf dit herhalen tot het formulier is ingevuld, uiteraard kun je het kleiner-dan-teken gebruiken om naar het vorige invul-veld te gaan. Deze optie is erg handig in gebruik en kun je bijvoorbeeld ook toepassen in ons reactie-formulier onderaan deze pagina. Enkel toe te passen op onze mobiele webpagina.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • M

  14 juni 2014 om 16:43

  leuke tip met de groter/kleiner dan toets. Maar… met tab kom je ook naar een volgend invulveld. Net zo gemakkelijk omdat deze toets op het toetsenbord zit…

 • Jeroen Verver

  17 juni 2014 om 23:20

  Helaas worden geplakte emailadressen vaak als fout geweigerd, en dit zijn nu net zullukkelangeenvaakgevraagde zaken

 • Jeroen Verver

  17 juni 2014 om 23:22

  @M…. Tab mag dan op een toetsenbord van een computer zitten, ik ben Tab nog niet tegengekomen op mobile devices lees iphone, ipad

Een reactie toevoegen: