12 april 2011

iTunes lettertypen aanpassen

In het package van de iTunes applicatie is een property list aanwezig die verantwoordelijk is voor de grafische weergave van iTunes. In het bestand worden alle tekstelementen van iTunes benoemd met daarbij lettergrootte en lettertype. Door het bestand te openen met een texteditor die ook xml bestanden ondersteund (bv. Textwrangler) kun je deze gegevens heel eenvoudig aanpassen.

Sluit iTunes af en ga naar de map Programma's en klik met de control toets ingedrukt op iTunes, selecteer in het contextmenu de optie 'Toon pakketinhoud'. In het nieuwe Finder venster wat wordt geopend ga je naar de map: Contents ▸ Resources ▸ Dutch.lproj. Wanneer je de Engelstalige versie van iTunes gebruikt kun je bestand terugvinden in de map Contents ▸ Resources ▸ English. In de geopende map is het bestand 'TextStyles.plist' aanwezig, open deze met Textwrangler (of een andere xml editor).

In het bestand kom je een groot aantal codes tegen die verwijzen naar de tekst elementen van iTunes. De standaard lijstweergave van de muziek bibliotheek vind je terug onder element code 9002 en deze ziet er als volgt uit:

	<key>9002</key>
	<dict>
		<key>- loc hint -</key>
		<string>List Contents (Small)</string>
		<key>font</key>
		<string>LucidaGrande</string>
		<key>size</key>
		<integer>11</integer>
	</dict>

Je kunt nu de grootte van het lettertype of het lettertype zelf aanpassen. Bewaar de wijzigingen en herstart iTunes om deze te bekijken. Vanzelfsprekend is het verstandig eerst een backup te maken voordat je het bestand gaat wijzigen.

Voor een volledige lijst van alle iTunes interface elementen kun je terecht op:

http://macthemes.net/forum/viewtopic.php?pid=783890







Reacties


  • ewaut

    16 april 2011 om 21:48

    ik kan deze niet opslaan maa ik heb wel aangepast dat ik kan lezen en schijven ?? wat moet ik doen

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!