12 april 2011

iTunes: Dubbele onderdelen weergeven

Wanneer je iTunes bibliotheek groeit, kan het voorkomen dat er vervuiling in de vorm van dubbele nummers ontstaat. iTunes bezit een handig functie om dubbele onderdelen in de bibliotheek terug te vinden. Ga hiervoor naar de menu optie: iTunes ▸ Archief ▸ Geef dubbele onderdelen weer. In de iTunes bibliotheek verschijnen nu alleen de dubbele onderdelen.

Sommige dubbele nummers hebben identiek dezelfde naamgeving en tijdsduur. In de meeste gevallen wil je het onderdeel met de beste geluidskwaliteit behouden en de mindere verwijderen. Deze informatie kun je per onderdeel bekijken met behulp van het info venster.

Door een onderdeel te selecteren in de iTunes bibliotheek en erop te klikken met de control toets ingedrukt kun je via het context menu de optie 'Toon info' selecteren. Het info venster geeft extra informatie over het geselecteerde onderdeel. Naast de standaard informatie wordt ook de locatie van het bestand, bitsnelheid en samplefrequentie weergegeven.

Met behulp van deze informatie kun je eenvoudiger beslissen welke dubbele onderdelen je het beste kunt verwijderen.

Nick bedankt voor de tip!Reacties


 • Remco

  12 april 2011 om 9:59

  En dan? Dan heb ik een dubbele verwijderd. Mist dan in een verzamelalbum één nummer?

 • Koen

  12 april 2011 om 10:34

  Er zou eigenlijk een optie moeten komen om een nummer in meerdere albums terug te laten komen, net als dat 1 nummer in meerdere afspeellijsten kan staan. Ik heb bijvoorbeeld flink wat nummers van de Foo Fighters, maar daarnaast ook nog een best of album, een aantal nummers nemen dus dubbele ruimte in op mijn MacBook en telefoon

 • Max

  12 april 2011 om 13:01

  Zou ook in iphoto moeten kunnen! Heb in het verleden per ongeluk wel eens dubbele foto’s toegevoegd. Nu moeilijk achterhalen tussen meer dan 20.000 foto’s…

 • Ivo

  13 april 2011 om 0:51

  Klinkt goed dubbele eruit.

  Maar blijven de albums dan wel compleet????
  Speelt iTunes in het vervolg dat ene bestand af in alle albums….
  Ben bang van niet.
  Zou ideaal zijn als ze dat kunnen maken.

 • Dagaloni

  13 april 2011 om 9:32

  Het zure van deze opties is dat je niet alleen de dubbele nummers ziet, maar ook het originele nummers. Dus als je alles wist, wis je ook alle originele.

  Tip: als ALT ingedrukt houdt tijdens ‘toon dubbele’ dan krijg je alleen de exacte dubbele ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!