19 oktober 2010

Muziek converteren met behulp van iTunes (archief)

In iTunes is het vrij eenvoudig om je muziekbestanden te converteren naar een ander audio formaat zonder daarbij gebruik te hoeven maken van "third-party" software.

iTunes heeft standaard ondersteuning aan boord voor AAC, AIFF, MP3, WAV en Apple Lossless codering. Wanneer je bijvoorbeeld een muziekbestand koopt in de iTunes Store dan is deze in het AAC formaat (.M4A) en kan je deze niet afspelen in een "normale" MP3 Speler, je dient deze te converteren.

Je kan een muziekbestand converteren naar één van de bovengenoemde coderingen, selecteer in iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ Import instellingen en kies de gewenste codering.

Hoewel er in het menu melding wordt gemaakt van import instellingen geld deze optie ook voor het exporteren/converteren van muziekbestanden.

Importinstellingen-itunes

Selecteer hierna het muziekbestand dat je wilt converteren in een playlist en control+klik er op. Kies de optie "Maak versie voor ABC aan", waarbij ABC is vervangen door de gekozen codering.

Na enkele seconden verschijnt er een kopie van het muziekbestand in de playlist. De naam van het het muziekbestand is identiek aan die van het origineel. Met de toets combinatie cmd⌘+I open je het info venster waarin je het formaat kunt controleren (Samenvatting-tab ▸ Soort).

maak-mp3-versie-aan

Dit artikel is in ons archief geplaatst en werkt niet meer met de huidige versie van iTunesReacties


 • Robert

  19 oktober 2010 om 9:06

  Wanneer je in de titel balk van iTunes (waar Album, Naam, Toegevoegd e.d. staan) klikt met je rechter muisknop dan kan je de kolommen aanpassen. Kies ‘Soort’ en je ziet in 1 oogopslag welk formaat je muziekbestand heeft.

  Door op de kolomnaam te klikken kan je sorteren op soort.

 • McLambo

  19 oktober 2010 om 9:18

  Handig, maar helaas kan iTunes niet overweg met andere bestandsformaten, zoals FLAC. Zou mooi zjin als deze ook ondersteund, of in ieder geval geconvert zouden kunnen worden naar Apple Lossless. Gebruik hier nu het tootlje MAX voor, wat de job uitstekend doet!

 • Jeroen

  24 februari 2011 om 16:53

  Bedankt voor tip! Net wat ik zocht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!