14 mei 2012

De Facetime ringtone aanpassen

Wanneer je een inkomend gesprek ontvangt in Facetime dan zal er een ringtone klinken, deze ringtone is niet aan te passen in de applicatie voorkeuren van Facetime. Mocht je de ringtone toch willen vervangen dan is dat alsnog mogelijk met behulp van Finder.

Belangrijk hierbij is dat de door jou gewenste ringtone allereerst converteert wordt naar het AIF formaat, dit kun je doen met behulp van de onderstaande procedure.

• Een audiobestand converteren naar AIFF formaat

1. Open iTunes.
2. Kies iTunes ▸ Voorkeuren.
3. Klik boven aan het venster Voorkeuren op Algemeen.
4. Klik hierna op de knop Importinstellingen.
5. Kies AIFF-codering in het menu Importeer met.
6. Klik de OK knop.

Als het bestand dat je wilt converteren, al aanwezig is in je iTunes-bibliotheek, selecteer dan het muzieknummer en kies de menu-optie: Geavanceerd ▸ Maak AIFF-versie aan. Als het bestand nog niet aanwezig in je iTunes-bibliotheek, houdt dan de Option-toets ingedrukt wanneer je Geavanceerd ▸ Converteer naar AIFF kiest en zoekt vervolgens het bestand voor het muzieknummer dat je wilt converteren.

Wanneer de conversie is voltooid, verschijnt het nieuwe bestand in de iTunes-bibliotheek onder Muziek, sleep deze hierna vanuit de iTunes bibliotheek naar het bureaublad.

• De originele Facetime ringtone vervangen

Ga naar de map Programma's en selecteer de Facetime applicatie, klik hierop met de secundaire muisknop. Selecteer in het context-menu de optie 'Toon pakketinhoud'.

Selecteer in het Finder venster wat nu verschijnt de map Contents ▸ Resources. In de map bevinden zich 3 audiobestanden vc~ended.aif, vc~invitation-accepted.aif en vc~ringing.aif, deze laatste is de ringtone die wordt afgespeeld bij een inkomend gesprek.

Hernoem het bestand dat je op het bureaublad hebt geplaatst naar 'vc~ringing.aif' en overschrijf de originele versie in de bovenstaande map. Herstart hierna Facetime en je eigen ringtone is direct actief.Reacties


  • Ben

    7 januari 2016 om 17:40

    Een inkomend facetime-gesprek op mijn ipad heeft geen wektoon (ik hoor dus niets als ik gefacetimed word).
    Hoe kan ik dit verhelpen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!