11 september 2012

iTunes: Eenvoudig een ringtone maken

Sinds iOS 5 is er meer vrijheid in het maken van eigen ringtones, wat voorheen niet kon. Er zijn verschillende handige applicaties waarmee je een ringtone voor je iPhone kunt maken. Maar in iTunes is het ook mogelijk een ringtone te maken, op een hele simpele manier. Deze kun je dan direct importeren en synchroniseren met je iPhone.

Zoek het liedje in je iTunes bibliotheek die je wilt gebruiken in de ringtone. Klik met secundaire muisklik (cmd + klik) op het liedje en kies voor 'Toon info' > Opties. Hier vindt je de keuze om een begintijd en een eindtijd te kiezen. Vink allebei de opties aan. Een ringtone duurt vaak 30 seconde. Kies het stukje uit het liedje uit die je wilt gebruiken in de ringtone en maak hem maximaal 30 seconde lang. Klik daarna ter bevestiging op 'Ok'.


Indien gewenst, kun je het liedje dupliceren. Zodat je de originele versie hebt en een ringtone versie. Klik met je secundaire muiklik (cmd + klik) op het liedje en kies voor de optie 'Maak versie voor AAC aan'. Nu kun je van het originele liedje (die je zojuist hebt aangepast), de start en eindtijd uitvinken.

Klik nogmaals op het liedje met secundaire muisklik (cmd + klik) en kies voor de optie 'Toon in Finder'. Om de ringtone in iTunes te kunnen importen moet je de extensie aanpassen naar .m4r. Dit kun je doen door dubbelklik op de titel, en daarna .m4a te vervangen voor .m4r. Nu zul je een melding krijgen, die je zult moeten bevestigen klik op 'Gebruik .m4r'.


Importeer de ringtone in iTunes bij het kopje 'Tonen' en sluit je iPhone op je computer aan. Ga in het bestandsbeheer van je iPhone naar 'Tonen' en vink hem daar aan en klik vervolgens op synchroniseren.Reacties


 • Henk

  11 september 2012 om 12:21

  Beste Joey,

  Dank voor je tip. Het lukt me echter niet om het .m4r bestand te importeren. M.b.v. slepen lukt het niet en ik kan verder geen import functie in iTunes vinden.

  Alvast dank voor je reactie.

  Henk

 • martin

  11 september 2012 om 13:06

  Er is een heel handige app om ringtones te maken.
  Hij heet iringtones, en doet wat jij hierboven beschrijft, maar dan 100x eenvoudiger.

 • peter

  11 september 2012 om 22:38

  HoiDit gaat inderdaad goed echter wil het voor meldings geluiden niet op deze manier.Hoe noet dat aangepakt worden?

 • Bram

  3 oktober 2012 om 19:47

  Hey Joey,

  Je moet hem slepen naar je iPhone, en niet naar de bibliotheek ‘Tonen’ in iTunes, dan lukt het bij mij wel!

 • Brenda

  8 november 2012 om 22:00

  Ggrrrrr
  Wat een gedoe zeg!
  Het nummer wat ik als ringtone wil staat nu als m4r bestand in iTunes maar krijg het niet in tonen in apparaten/iPhone/tonen
  Slepen gaat dus niet. Hij stopt hem gewoon in het mapje muziek. Ook in de bibliotheek komt hij niet in het mapje tonen terecht terwijl het een m4r bestand is.
  Wie kan me helpen de stappen uit te leggen?

 • Kloek Klak

  21 november 2012 om 12:12

  Beste Joey,

  Vroeger kon lukte het wel, maar deze methode lijkt door een update ofzo niet meer geldig. Wie helpt ons verder?

 • josefke

  18 december 2012 om 0:21

  Deze methode werkt wel, enkel moet het bestand van 30″ uit de muziek-lijst gewist worden vooraleer het .m4r in itunes terug in te voegen. Daarna werkt het dubbelklikken wel op het bureaublad en verschijnt dit in de lijst “tonen”.

 • Kleez

  22 februari 2013 om 15:39

  DIt is nou precies de reden waarom ik nooit meer een apple koop. Wat een gedoe om een simpel mp3tje als ringtone in te stellen.
  Loopt al een hele tijd te kl*ten met itunes die mijn bibliotheek wil overschrijven omdat die van mijn pc weer anders is dan die van mijn laptop dan die van mijn werk, terwijl ze allemaal aan mijn account gekoppeld zijn.

 • ChrisZ

  2 april 2013 om 22:37

  Dankjewel Josefke,

  Daar liep ik me dus de hele avond al suf naar te zoeken :-)

 • Sven

  9 augustus 2013 om 22:30

  Bedankt voor de info. Die laatste ” verwijder de file” deed het hem! #blij

 • Renske

  8 september 2013 om 20:10

  Beste joey,

  Het probleem bij mij is is dat als ik het wil openen in iTunes het hele bestand in 1 keer nergens te vinden is en gewoon verdwenen lijkt te zijn. Heb jij hier misschien een oplossing voor ?

 • Denise

  21 november 2013 om 17:02

  Moet je bij : “Klik nogmaals op het liedje met secundaire muisklik (cmd + klik) en kies voor de optie ‘Toon in Finder’. Om de ringtone in iTunes te kunnen importen moet je de extensie aanpassen naar .m4r.”

  De ACC versie of de originele versie aanklikken?

  Alvast bedankt!

 • tessa

  15 januari 2014 om 15:19

  het werkt van geen kanten zenne :o

 • Arno

  19 januari 2014 om 14:28

  Als je geen label ‘tonen’ ziet bij iTunes, zoek dan eerst even het .m4r bestand op met finder (in de map iTunes Media) en dubbelklik op het bestand. Dan wordt de toon automatisch naar iTunes geschreven en komt het tabblad ‘tonen’ te voorschijn. Hierna niet vergeten om de iphone aan de linkerkant aan te klikken en bij het tabblad tonen (bovenaan) het vinkte te zetten bij ‘synchroniseer tonen’. Dan nog even op ‘Synchroniseer’ te klikken welke rechtsonder staat, en voilà!

 • Romik

  5 april 2014 om 8:37

  Voor de mensen die het nog steeds niet voor elkaar krijgen

  Eindelijk na lange tijd is het gelukt.

  Je nummer eerst zorgen dat je onder de 40 sec zit doe voor de zekerheid 30 sec maken

  ( nummer in je bibliotheek -> info tonen -> opties -> begin + eindtijd selecteren en 30 sec maken -> ok -> rechter muisklik en versie voor AAC aanmaken -> open bestand in je pc *start -> *Muziek -> *ITunes -> *iTunes media -> bestand naam wijzigen door RECHTER MUISKLIK -> NAAM WIJZIGEN -> laatste letter a veranderen in r (.m4r ) moet het worden je krijgt een waarschuwing gewoon ok aanklikken.

  En nu heel simpel je nummer rechter muisklik openen met ITunes(je nummer speelt af ) -> iphone aankoppelen -> op je iphone klikken in je iTunes -> Tonen -> Tonen synchroniseren aanvinken -> geselecteerden aanklikken -> je gemaakte ringtone aanvinken -> synchroniseren en klaar!

  in je iphone -> instellingen -> geluiden -> beltoon -> je eigen ringtone staat er nu bij !!!!!!!!

  Succes

 • Karin

  6 april 2014 om 11:44

  Dit wordt heel lastig, ik heb namelijk geen kopje of mapje tonen in mijn Itunes…

 • Karin

  6 april 2014 om 11:46

  Dus plse ideeen hoe ik een leuke ringtone kan krijgen!

 • Sjoukje

  10 mei 2014 om 0:16

  Ja! Het is me uiteindelijk gelukt!! In de map iTunes Media heb ik zelf een map toegevoegd en ‘Tones’ genoemd (Engelse versie uiteraard)

  Dubbelklikken zorgt ervoor dat iTunes de koppeling maakt en ‘m in Tonen uhm.. toont. Daarna is het een kwestie van syncen :) Succes!

 • Alinda

  11 mei 2014 om 11:14

  Ik heb in mijn leven nog nooit een telefoon gehad waarbij het zo veel gedoe geeft een nummer wat ik nota bene heb aangekocht te gebruiken als beltoon.

  Als je al die stappen doorloopt en eindelijk je nr kunt gebruiken is het ook nog maar 30 sec. De intro van de meeste nummers is al meer dan 30 sec!

  Sorry hoor ik moet even mijn frustratie over de appel kwijt. Voor de rest ben ik er nl wel heel tevreden mee. Maar dit vind ik rond uit belachelijk.

 • jayjay

  2 juli 2014 om 21:10

  bij mij staat nergens toon in finder en ik kan em nergens naar m4r krijgen

 • Dim

  20 juli 2014 om 21:32

  Wat een gedoe, maar uiteindelijk wel gelukt.

  Ik heb Itunes opnieuw geïnstalleerd en toen werkte het wel zoals de normale manier.

 • Ed

  3 augustus 2014 om 3:05

  Bij mij blijft de AAC versie dezelfde lengte als het originele nummer.
  Ik weet dat het kan want het is me al vaker gelukt….wat doe ik fout nu?
  :-/

 • Ann-Sophie

  20 september 2015 om 16:55

  De tip van Josefke werkt perfect bij mij, na lang zoeken!

 • Sarah

  14 oktober 2015 om 12:24

  Nadat je het .m4r bestand hebt gemaakt, verwijder het originele niet-AAC bestand EN de ingekorte versie uit je itunes, maar NIET van je pc.
  Open de beltoon (oftewel de ingekorte versie) vervolgens in finder, en als het goed is opent hij gelijk in itunes, onder tonen!

 • Joris

  10 maart 2016 om 10:00

  Ik kan bij de ‘Toon info’ en dan ‘Opties’ de begintijd en de eindtijd niet aanvinken…

 • Lenie

  2 april 2016 om 23:21

  Alles prima gelukt, alleen wilde ik de ringtones ook graag in sommige van mijn contacten op de iMac zetten. Helaas is dit gedeelte niet toegankelijk voor de gebruiker!!! Ik kan ze synchroniseren met mijn iPhone, lukt prima, maar zodra ik een update krijg, wordt de oude ringtone, vanuit mijn contacten op de iMac, weer op mijn iPhone gezet. Heel vervelend.

 • Veerle Cool

  26 september 2016 om 16:53

  Ik heb hetzelfde probleem als Joris…. ik kan in “opties” niks aanvinken noch kan ik begin- en einduur invullen! Help!!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!