13 mei 2012

iOS 5iOS: Spotlight gebruiken en voorkeuren aanpassen

Met de feature Spotlight in iOS is het mogelijk om supersnel applicaties, contactpersonen, emails, muziektracks, video's, podcasts terugvinden. Vanaf iOS 5 is daar ook de mogelijkheid aan toegevoegd om SMS en MMS berichten te doorzoeken en is er een voorkeurenpaneel toegevoegd aan het menu instellingen.

Voor iedereen die niet bekend is met Spotlight: Je activeert Spotlight door de thuisknop in te drukken wanneer het thuisscherm (Springboard) op het scherm zichtbaar is. Je kunt Spotlight ook activeren door op in het thuisscherm een swipe van links naar rechts te maken. Je kunt hierna boven in het scherm een zoekopdracht intypen, spotlight zal direct de zoekresultaten weergeven.

Met behulp van de instellingen is het mogelijk de Spotlight zoekopdrachten te beperken. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Zoeken met Spotlight. In het instellingen menu kun je aangeven welke zoekresultaten er getoond moeten worden door simpelweg op een categorie te tappen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om spotlight alleen te gebruiken om applicaties terug te vinden.

Met behulp van de drie strepen aan de rechterzijde van een categorie kan je de volgorde van de zoekresultaten aanpassen. Tap op één van de strepen en houd je vinger op het scherm, verplaats nu de categorie naar de gewenste positie. Op deze manier kun je Spotlight helemaal naar je eigen wensen instellen.

Screencast:Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!