13 april 2011

Bestanden uit een iOS Backup terugzetten

Wanneer je een iPhone, iPod Touch of iPad synchroniseert dan wordt er ook gelijk een backup van het device gemaakt. De gemaakte backups worden opgeslagen in de map: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/. Een backup bestaat uit een groot aantal .mddata en .mdinfo bestanden, als je denkt dat je snel een bestand vanuit een gemaakte backup kan terugzetten dan kom je bedrogen uit.

Ontwikkelaar Pádraig heeft een freeware applicatie geschreven waarmee je de applicaties en iOS systeembestanden uit een backup kan restoren naar het bureaublad. Dit kan handig zijn wanneer je een nieuwe iPhone heb gekocht en met een 'verse' start wilt beginnen, met deze tool kan je dan eventueel nog foto's of je sms database uit de backup halen.

Na het opstarten van de Backup Extractor kan je de gewenste backup selecteren. Hierna heb je de keuze om individuele applicaties of de iPhone OS bestanden te restoren. Wanneer je op zoek bent naar foto's en dergelijk dan dien je deze laatste te selecteren.

Om iPhone Backup Extractor te kunnen gebruiken heb je iTunes 10.2.1, en iOS 4.3.1 nodig. Versleutelde backups worden door de tool 'vanzelfsprekend' niet ondersteund. De tool werkt ook prima samen met iPad backups.

Je kan de iPhone Backup Extractor downloaden op:

http://supercrazyawesome.com/Reacties


 • Bluevoice

  13 april 2011 om 9:29

  Vraag: de titel van dit artikel is: “Bestanden uit een iOS Backup terugzetten”, maar hoe kun je met iPhone Backup Extractor bestanden terugzetten? En dan zonder jailbreak liefst?

 • Dagaloni

  13 april 2011 om 9:36

  Hoe kun je dan vervolgens die bestanden op je iPhone zetten?

 • Anske

  14 april 2011 om 14:55

  Dit werkt toch niet als je de back-ups beveiligt met een wachtwoord?

 • King1987

  15 april 2011 om 17:15

  @ Anske
  Tip, even lezen, dan vragen ;)

  Versleutelde backups worden door de tool ‘vanzelfsprekend’ niet ondersteund.

 • Peter

  24 januari 2012 om 18:23

  Ik had gehoopt dat tie meerde generaties back-ups zou bewaren. Als je net gesycned hebt, en dan kom je er achter dat een bestand corrupt is ouzo, dan is het te laat.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!