20 februari 2013

iTunes: Problemen met draadloos synchroniseren oplossen

iTunes 11Een handige functie in iOS en OS X is de draadloze synchronisatie tussen iTunes en de iPhone, iPad of iPod. In de meeste gevallen zal dit zonder problemen functioneren en werkt de synchronisatie onmiddellijk. Om gebruik te kunnen maken van de draadloze synchronisatie dien je éénmalig het iDevice aan te sluiten op je Mac (of PC) met behulp van de USB-kabel.

Activeer vervolgens bij het overzicht van je iDevice de optie 'Synchroniseer met deze iDevice via Wi-Fi'. Echter kan het voorkomen dat iTunes je iDevice niet herkend. Dit kan gebeuren wanneer je iDevice niet verbonden is met het zelfde draadloze netwerk of een bepaalde verbinding van de vorige keer niet correct was afgesloten en corrupt is geraakt. Hierdoor is het niet meer mogelijk om draadloos te synchroniseren met iTunes. Volg daarom onderstaande stappen om dit probleem te herstellen:

• Sluit iTunes af
• Open Activiteitenweergave via Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Klik op het zoekveld en voeg onderstaand zoekwoord in:

AppleMobileDeviceHelper

syncen wi-fi

Selecteer vervolgens AppleMobileDeviceHelper in de lijst en klik in de menubalk op 'Stop proces'. Er wordt een pop-up venster geopend en bevestig hier door op 'Stop' te klikken. Sluit Activiteitenweergave af en start iTunes opnieuw op. In de meeste gevallen is het probleem verholpen en kan nu weer draadloos gesynchroniseerd worden.

Wanneer dit niet het geval is dien je je iDevice opnieuw te koppelen met behulp van de USB kabel aan iTunes. Vervolgens de optie 'Synchroniseer met deze iDevice via Wi-Fi' uit te schakelen, synchroniseer je iDevice via iTunes en schakel hierna de optie 'Synchroniseer met deze iDevice via Wi-Fi' opnieuw in. Synchroniseer de laatste keer met iTunes en de volgende keer kan weer draadloos gesynchroniseerd worden.

Meer tips over iTunes kun je hier terugvinden.







Reacties


 • Rob

  20 februari 2013 om 12:08

  AppleMobileDeviceHelper is alleen actief als iTunes open staat. Verder lost deze tip niets op.

 • Rene

  20 februari 2013 om 15:49

  Dit helpt bij mij helaas ook niet….

  Betere tip natuulijk welkom

 • marc

  21 februari 2013 om 11:29

  bij mij helpt alleen iTunes opnieuw starten…

 • Bert Mulder

  29 september 2014 om 22:34

  nou sinds alle updates kan ik zowel de iphone als de ipad mini niet meer via wifi synchroniseren
  Ben ze nu allebei kwijt ondanks dat ik alles opnieuw heb gedaan allemaal.
  Weet iemand raad

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!