20 februari 2013

Vijf handige tips voor iOS (Deel 7)

ios6Gestructureerd zoomen

In de kaartenapplicatie van Apple is het mogelijk om gestructureerd in- of uit te zoomen. Met behulp van één vinger en een dubbele tap op de kaart kun je inzoomen op een bepaalde plaats. Deze handeling is handig omdat je onmiddellijk een plaats bepaalt op de kaart. Met behulp van twee vingers en een dubbele tap op de kaart kun je weer uitzoomen.

• Een geadresseerde verslepen in Mail

In mail bestaat er de mogelijkheid om de geadresseerde van een nieuw bericht te slepen tussen de ‘aan’, ‘kopie’ en ‘blinde kopie’ velden. Dit kan handig zijn als je per ongeluk iemand een blinde kopie wilt versturen in plaats van een gewone kopie. Om de geadresseerde te slepen binnen de velden tap je op de naam totdat deze gaat zweven, nu kun je hem slepen naar een andere veld en laat vervolgens los om hem in het juiste te plaatsen.

ontvangersslepen

• Navigeren in de Agenda-app

Wanneer je gebruik maakt van de dag-weergave in de agenda app, kun je navigeren doorheen de dagen met behulp van de pijltjes die links en rechts van de datum staan. Het is echter veel sneller door met een eenvoudige swipe-beweging naar links of rechts te navigeren tussen de dagen.

• Foto maken tijden filmen

Wanneer je in het bezit bent van een iPhone 5 dan is het mogelijk om tijdens het filmen een foto te maken. Uiteraard is de kwaliteit iets minder omdat de focus moeilijk te 'locken' is, wel handig wanneer je aan het filmen bent en opeens een foto wilt maken van een bepaalde gebeurtenis. Tijdens het filmen verschijnt er in de rechterbovenhoek een camera symbool. Wanneer je hierop drukt zal er een foto worden genomen en opgeslagen worden in je filmrol. Handig is het niet, maar het kan wel praktisch zijn in sommige situaties.

foto filmen

• Recente geschiedenis

Een goed verborgen extra functie in iOS op de iPad is de mogelijkheid om recente afgesloten tabbladen te heropenen. Tap op het ‘+’-symbool en houd deze ingedrukt, er verschijnt nu een nieuw venster. Dit venster geeft een overzicht van de onlangs afgesloten tabbladen. Tap op de naam van een website om deze opnieuw te openen in een tabblad.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


 • Pongkas

  20 februari 2013 om 11:45

  bepaalt moet met een t ipv een d. (tegenwoordige tijd, stam plus t)

 • Roy

  20 februari 2013 om 12:52

  Goede tips. Bedankt.De spelfouten boeien me niet. T gaat om de tips. T is geen brief aan Den Haag. :-s

 • Mc Ive

  21 februari 2013 om 6:13

  Ja hoor en ook hier zijn ze te vinden…. de Doctorandus Nederlands hoe irritant of was het nou irritand ??? Goeie tips mannen en/of vrouwen, bedankt weer :)

 • Olaf

  23 februari 2013 om 13:42

  Was het nu ook weer “miereneuker” of “mierenneuker” ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!