9 maart 2014

Kanex meDrive: File server voor USB sticks en harddisks

Kanex-meDrive-5De meDrive is een handige gadget van Kanex. De meDrive is een file server op basis van WebDAV en SMB waarmee je een USB Stick of Harddisk kunt delen binnen een netwerk.

Sluit de Kanex meDrive met behulp van een standaard netwerkkabel aan op je netwerk. Hierna sluit je een USB stick of harddisk aan op het apparaat en je kunt meteen aan de slag. Indien nodig kun je met een USB hub meerdere apparaten op de meDrive aansluiten. Helaas ondersteunt de meDrive alleen FAT32 en NTFS geformatteerde apparaten. Een harddisk geformatteerd met het HFS+ bestandssysteem (OS X standaard) zal niet worden herkend door de meDrive.

medrive_back

Vanaf een Mac kun je de meDrive eenvoudig benaderen via Finder (Via 'Gedeeld' in de navigatiekolom), op een iOS apparaat zul je de gratis Kanex meDrive File Manager app moeten installeren om toegang te krijgen tot de bestanden. Met de app kun je bestanden uploaden, bekijken, (un)zippen en verwijderen van het aangesloten USB apparaat. Tevens geeft de app je de mogelijkheid om bestanden te downloaden en deze lokaal te bewaren op je iPhone, iPad of iPod Touch.

Kanex meDrive
Kanex meDriveCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Apogee Inc
iPad & iPhone  4+  7 MB DOWNLOAD GRATIS

ipad_iphone_medriveapp

Het mooie van de meDrive is dat hij in de iOS iWork apps (Pages, Keynote en Numbers) via WebDAV benadert kan worden. Door op het '+' icon in deze apps te klikken kun je de meDrive toevoegen als externe WebDAV opslagruimte en documenten vanaf de meDrive direct kopiëren naar je iPhone of iPad. De applicatie bevat een aantal PDF documenten waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je onder OS X, iOS en Windows verbinding kunt maken met de meDrive.

De meDrive heeft een ingebouwde (eenvoudige) webinterface (http://medrive.local:8080) waarin je de basis instellingen zoals gebruikersnaam, wachtwoord, naam en netwerkinstellingen kan aanpassen. Deze interface geeft je tevens de mogelijkheid om het apparaat te voorzien van een firmware update.

Schermafbeelding 2013-05-02 om 18.48.59

De Kanex meDrive is ideaal voor mensen die snel en eenvoudig de inhoud van USB drive willen delen met andere gebruikers binnen een netwerk. Voor meer technische gegevens en informatie kun je de website van kanex raadplegen.

Kanex meDrive introductie video:

Onder onze bezoekers verloten wij één Kanex meDrive. Vul voor vrijdag 09:00 het onderstaande formulier in en je maakt automatisch kans. AT App gebruikers dienen het formulier te raadplegen via onze (mobiele) webpagina. De winnaar krijgt hiervan persoonlijk een bericht.

Proficiat Lex Kuper, jij hebt de MeDrive gewonnen!Reacties


 • Maurice Hooijmans

  9 maart 2014 om 10:38

  Wouw! Dit gaat erg goed met mijn WD My Cloud!!

 • Douwe

  9 maart 2014 om 13:37

  Best een handig klein apparaatje

 • lars

  9 maart 2014 om 17:31

  Erg coole gadget!

 • Eibert

  10 maart 2014 om 7:34

  Lijkt me een handig apparaatje

 • Freek

  14 maart 2014 om 8:39

  Nu nog paar poorten openzetten en je kunt je eigen dropbox maken ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!