25 december 2013

Laat het sneeuwen in OS X Terminal

terminal icon retinaAls eerste namens het hele appletips team een vrolijke kerst toegewenst! Vandaag is de dag dat iedereen gezellig aan de tafel schuift, recepten klaarmaakt en cadeautjes uitdeelt.

Wanneer je een beetje het witte kerst gevoel wilt krijgen kun je het laten sneeuwen in Terminal in OS X. Dan heb je toch een beetje een witte kerst, hoe je dit precies doet kun je hieronder teruglezen.

Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s en navigeer naar de menubalk. Klik hier op de menuoptie ‘shell' en selecteer hier de optie ‘Nieuw venster’. Klik dan vervolgens in het openspringend menu de optie ‘Pro’.

Kopieer onderstaande commando met de toetscombinatie cmd⌘+ C en activeer de schermvullendeweergave voor het zwarte terminal-venster door te klikken op de twee pijlen in de rechterbovenhoek. Plak vervolgens onderstaand commando in het venster met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + V.

ruby -e 'C=`stty size`.scan(/\d+/)[1].to_i;S=["2743".to_i(16)].pack("U*");a={};puts "\033[2J";loop{a[rand(C)]=0;a.each{|x,o|;a[x]+=1;print "\033[#{o};#{x}H 3[#{a[x]};#{x}H#{S} \033[0;0H"};$stdout.flush;sleep 0.1}’

sneeuwterminal

Vervolgens gaat het prachtig sneeuwen in het Terminal venster, heerlijk zo bij de kerst. Om het sneeuwen vervolgens te stoppen dien je de toetscombinatie ctrl + Z uit te voeren en sluit hierna terminal af.

Fijne feestdagen!

Meer over Terminal kun je hier terugvinden.Reacties


  • Timosha

    25 december 2013 om 10:21

    Hartelijk dank voor de leuke tip. Ik wens de redactie van Appletips een zalig en vooral gezegend Kerstmis. En uiteraard ook heel hartelijk bedankt voor de honderden tips. ;-)

  • at

    27 december 2013 om 13:47

    werkt niet

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!