25 december 2013

OpenEmu 1.0: Oldskool Nintendo games spelen op je Mac

emulatorIn de kerstperiode hebben vele van ons vakantie, wanneer je even het kerstgeweld wilt ontvluchten dan kan je eens de console emulator OpenEmu 1.0 uitproberen.

De emulator maakt het mogelijk om oude games te spelen zoals spellen voor Game Boy, GameBoy Color, Game Boy Advance, Game Gear, NeoGeo Pocket, Nintendo Entertainment System, Sega Genesis en Super Nintendo te spelen op je Mac. Het spel kun je vervolgens alleen spelen of samen met je vrienden (wordt niet door alle spellen ondersteund).

OpenEmu is langdurig getest en is sinds gisteren gratis te downloadenn. De emulator is prettig in gebruik en werkt bovendien erg vloeiend zonder veel hikjes of andere verstoringen. Het gebruik is simpel download de applicatie en ga via Google op zoek naar game-rom files. Laad een rom file in via het menu en je kunt meteen aan de slag voor uren spelplezier.

emulator1

De besturingstoetsen zijn standaard A, S, pijltoetesen, spatiebalk, enzovoorts. Mocht je dit verwarrend vinden is het mogelijk om de besturingstoetsen te veranderen zodat je eenvoudiger het spel kan spelen. Open hiervoor de OpenEmu applicatie en ga naar OpenEmu ▸ Preferences ▸ Controls

emulator2

Hier kun je per controller de besturingstoetsen aanpassen, daarnaast is het zelfs ook mogelijk om een Wii controller toe te voegen aan het spel. Ga hiervoor naar OpenEmu ▸ Preferences ▸ Controls ▸ Input ▸ Add a Wiimote. Op die manier kun je eenvoudig de Wii-afstandbediening gebruiken.

Met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + S kun je het spel bewaren zodat je later verder kan gaan waar je was gebleven. Met de toetscombinatie cmd⌘ + L kun je het opgeslagen spel opnieuw inladen. Klik hier om gratis de OpenEmu emulator te downloaden.

Naast de OS X versie bestaat er ook een Emulator voor iOS. Deze kun je hier terugvinden, bekijk onderstaande video voor alle instructies om ROM-spellen te spelen op je iDevice.Reacties


 • Eric

  24 december 2013 om 13:10

  Bedankt voor deze tip! Eens uitproberen tijdens deze vrije dagen! Fijne feestdagen!

 • kevin

  25 december 2013 om 13:14

  ben je er nog een ander programma voor nodig om dat bestand te openen? krijg steeds foutmelding namelijk!

 • Jonas Fabry

  25 december 2013 om 13:25

  #Eric Dank u, appletips wens u ook fijne feestdagen.
  #Kevin Nee er hoeft geen andere programma geïnstalleerd te worden. Je kan wel proberen (Rechtermuisknop te klikken en dan Open).

 • Sinta

  26 december 2013 om 1:30

  Krijg steeds de melding ‘OpenEmu is van een onbekende ontwikkelaar bla bla… en kan niet worden geopend’.

  Hoe kan ik het alsnog openen?

 • Max

  28 december 2013 om 13:25

  @Sinta: Ga naar systeemvoorkeuren en dan naar “Beveiliging en privacy”, daar zie je dan onder het tabje Algemeen: “Het openen van ‘OpenEmu’ is geblokkeerd, omdat het programma niet van een ontwikkelaar afkomstig is waarvan de identiteit bekend is.” Klik hier op de knop Openen. OpenEmu wordt dan gestart.

 • Suleyman

  31 december 2013 om 14:15

  Beste, Ik heb mijn wii remote verbonden met de imac medio 2011 .. open emu herkent hem ook alleen de joystick reageert niet binnen de spellen??? hoe kan ik dit oplossen, alvast bedankt.

Een reactie toevoegen: