9 februari 2012

Kext drop: de eenvoudigste manier van kext bestanden installeren

Mac OS X maakt gebruik van Kext bestanden (kernel extensies) voor de aansturing van de hardware in je Mac. Zo maken bijvoorbeeld Wi-Fi, bluetooth, printers en grafische kaarten gebruik van .kext bestanden. Deze bestanden kun je terugvinden in de map:

/System/Library/Extensions/

De meeste gebruikers zullen echter nooit iets hoeven te wijzigen aan de kext bestanden. In sommige gevallen is het met behulp van kext bestanden mogelijk om op een oudere Mac de extra functionaliteit van een nieuwer type Mac te activeren. Het probleem is echter dat de bestandspermissies zeer complex zijn om toe te kennen. Wanneer dit fout gebeurd kan dit grote gevolgen hebben en kan een herinstallatie van je Mac noodzakelijk zijn.

Kext drop is een gratis applicatie die ervoor zorgt dat een .kext bestand op de juiste locatie komt te staan en dat de bestandspermissies goed worden ingesteld. De werking is uiterst simpel, start de tool en sleep het .kext bestand in het venster, met behulp van de knop 'Install' wordt verder alles voor je geregeld.

http://cindori.se/downloads/KextDrop.dmg

Kext Drop is compatible met Mac OS X 10.6 and 10.7 and is ontwikkelt door Cindori, de maker van de Trim enabler tool.Reacties


 • corthom

  9 februari 2012 om 10:26

  Wat zou het mooi zijn voorbeelden te zien om dit toe te passen op oudere (power pc) Machines.

 • Brandius

  12 februari 2012 om 9:02

  Ondanks dat Richard volgens One more thing op de Kilimanjaro in Tanzania zit geeft hij nog tips. Wat een inzet,

 • Wesley Fabry

  12 februari 2012 om 9:04

  Klopt volledig! ;-)

Een reactie toevoegen: