9 februari 2012

Snel foto’s van je iPhone, iPod touch of iPad halen

Om de foto's van een iDevice te importeren zullen de meeste Mac OS X gebruikers iPhoto gebruiken. Wil je echter even snel een foto of video van je iDevice halen dan kun je ook gebruik maken van de standaard Voorvertoning applicatie.

Sluit je iDevice aan en start de Voorvertoning applicatie, ga naar:

Voorvertoning ▸ Archief ▸ Importeer van iPhone...

In het nieuwe venster wat opent kun je de foto's en/of video's selecteren die je wilt importeren. Meerdere bestanden kun je selecteren met behulp van de Shift⇧ en cmd⌘ toetsen. Klik op de knop 'Importeer' en selecteer een map waarin je de bestanden wilt opslaan.

De selecteerde bestanden kun je ook direct uit het import venster slepen, deze worden dan automatisch geopend in de Voorvertoning applicatie.

Screencast:Reacties


 • Jasper

  9 februari 2012 om 10:06

  Ik gebruik zelf altijd fotolader om foto’s snel van mijn iDevice of camera te halen, werkt erg makkelijk en snel!

 • Freddie

  9 februari 2012 om 10:21

  Ik zit met een ander probleem mijn iMac is helemaal schoon gemaakt veel programma’s moet ik nu er opnieuw opzetten waaronder iPhoto dat er af is ik heb wel op mij iPad iPhoto er opstaan maar als ik iPhoto opnieuw installeer op me iMac krijg ik lege mappen foto’s zijn dan ook van mij iPad er af als ik synroneeseer weet iemand hoe ik iPhoto van mij iPad kan opslaan zo dat ik als iPhoto weer op mij IMac terug kan zette .

 • esteban

  9 februari 2012 om 11:23

  Fotolader gebruiken! Werkt absoluut het snelst. En rechstreeks opladen op Dropbox. Ik vertrouw iPhoto voor geen hol.

 • Sander

  9 februari 2012 om 11:54

  Met iPhoto gaat het toch even makkelijk. Aansluiten, selecteren en importeren.

 • Funske

  9 februari 2012 om 12:19

  Je kunt op deze manier ook foto’s selecteren en deleten! Erg makkelijk.

 • Kevin

  9 februari 2012 om 13:01

  Grootste nadeel aan iPhoto is dat je zelf geen controle hebt over je mappenstructuur; daarom gebruik ik gewoon fotolader zodat ik fijn zelf kan bepalen waar ik wat neer zet.

 • sredlums

  9 februari 2012 om 20:46

  @Freddie: je krijgt waarschijnlijk meer reacties als je zelf wat meer aandacht besteedt aan je vraag. Gebruik bijvoorbeeld af en toe eens een punt, dat leest wat makkelijker. Daarnaast zou je zelf ook wel kunnen weten dat een app van je iPad niet het zelfde is als een programma (ook al noemen ze dat soms ook eem app) op je iMac. Een beetje inlezen voordat je anderen om hulp vraagt is niks te veel gevraagd volgens mij.

 • erik

  9 februari 2012 om 21:00

  dropbox starten en heel gemakkelijk de foto’s selecteren die je in een map naar keuze kunt zetten. geen kabels, snel en makkelijk(er)

 • Peter

  10 februari 2012 om 9:43

  Freddie, je moet iPhoto vanaf je dvd installeren, die je bij je imac hebt gekregen(denk ik).9zit in iLife) Dan kan je daarna je foto’s importeren vanaf je ipad.

 • steven mangelschots

  10 februari 2012 om 22:50

  Ik heb mijn iphoto en aperture lybrary op een externe mobiele harde schijf staan en kan het op elke mac openen en nooit verliezen als jeje mac herinstaleerd

 • wally

  10 februari 2012 om 23:43

  Ik gebruik al heel lang http://www.photosync-app.com/photosync/en/downloads.html. En het gaat razend snel.

 • dcl

  11 februari 2012 om 14:23

  en wat als je iPhone gewoon niet zichtbaar is in voorvertoning (maar overigens wel in iTunes en Aperture, dus daar ligt het niet aan)?

 • Ctje

  2 februari 2013 om 12:27

  Maar hoe haal je foto’s van je iphone en dat die dan ook van je iphone af zijn, ik heb namelijk nu geen geheugen meer over dus ik wil de fotos op mijn computer zetten en van mijn iphone zodat ik weer ruimte heb om fotos te maken, ik heb een mac.

 • chief

  1 mei 2013 om 21:38

  wat een meesterlijke fuckup, dat hele ipad ding. Geef me aub snel android.

  Wie bedenkt nu om het zo kut te maken om een fuckingfoto van dat ding af te halen.

  en dan nog niet eens gesproken over de stroomzwakzinnige poorten die rop zitten. Mega mega slecht apparaat.

 • chief

  1 mei 2013 om 21:39

  en wat een shit camera

 • Anne

  15 juni 2013 om 23:44

  Sorry, maar kan iemand me nog een keer heel simpel stap voor stap uitleggen hoe ik foto’s van m’n Ipad kan laten afdrukken? Ik heb er echt geen verstand van…dus uw hulp is welkom! En ik heb best mooie foto’s…

Een reactie toevoegen: