10 februari 2012

Safari: Download waarschuwingen uitschakelen

Wanneer je een gedownload bestand voor de eerste maal opent dan verschijnt er een waarschuwing venster. In dit venster wordt aangegeven dat het bestand is gedownload en wordt datum, tijd en de bron weergegeven.

Vanzelfsprekend is een dergelijke waarschuwing best handig, echter na verloop van tijd kan deze melding als vervelend worden ervaren. Zeker wanneer je vaak bestanden download vanaf betrouwbare websites.

Met behulp van OS X Terminal is mogelijk om de melding uit te schakelen. Open Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en kopieer hierin het onderstaande commando:

defaults write com.apple.LaunchServices LSQuarantine -bool FALSE

Om de wijziging te activeren dient je Mac herstart te worden. Na de herstart zal de download waarschuwing niet meer verschijnen.

De wijziging kun je weer ongedaan maken met behulp van het onderstaande commando, ook hiervoor dient je Mac weer herstart te worden.

defaults delete com.apple.LaunchServices LSQuarantine

Wanneer je vaak dubieuze websites bezoekt is het echter zeer zeker aan te raden om de download waarschuwingen NIET uit te schakelen.Reacties


 • Jeroen

  10 februari 2012 om 10:29

  Thanks! Ik begon me er al behoorlijk aan te irriteren inderdaad. Als ik iets download wil ik het openen door helpt een waarschuwing niet tegen en trouwens als het niet veilig was had ik het niet gedownload.

 • jan D

  11 februari 2012 om 1:19

  Kun je ook zoiets toepassen op applicaties ? Deze gecen heel vaak een melding ” deze applicatie is afkomstig van het internet , weet u zeker etc “

 • carl

  11 februari 2012 om 15:19

  Hoi,kan dit ook voo Firefox en Chrome,
  Dank voor uw antwoord.
  Hartelijke groeten,
  Carl

 • Daan

  11 februari 2012 om 20:42

  Bedankt! Erger me al jaren aan deze meldingen…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!