10 februari 2012

5 Tips voor Mac OS X (#2)

Mail

Het is in de standaard OS X Mail applicatie mogelijk om meerdere e-mails in één keer door te sturen. Open een nieuwe e-mail bericht en keer terug naar het algemene Mail venster, selecteer de e-mails die je wilt toevoegen.

Voor het selecteren van meerdere e-mails kun je gebruiken maken van de cmd⌘ toets. Keer terug naar de nieuwe e-mail en plak de geselecteerd e-mail met behulp van cmd⌘ + option⌥ + i toe aan de nieuwe e-mail.

MacBook

Wanneer je je MacBook in de zon gebruikt dan zal je merken dat het scherm minder leesbaar zal zijn. Wil je toch je MacBook in het zonlicht gebruiken dan kun je de 'negatieve' weergave inschakelen. Je activeert deze optie met de toetscombinatie ctrl + option⌥ + cmd⌘ + 8.

Nog steeds zal het scherm niet super goed leesbaar zijn maar in de meeste gevallen verbeterd het enigszins de leesbaarheid. Gebruik de toets combinatie nogmaals om weer terug te schakelen naar de normale weergave.

Teksteditor

Als je een logbestand of een script opent in teksteditor, dan kan het wel eens handig zijn om direct naar een bepaalde regel te springen. Hoewel het in teksteditor niet mogelijk is om regelnummers weer te geven kun je wel direct naar een bepaalde regel springen met behulp van de toestcombinatie cmd⌘ + L.


Finder

Snel een nieuwe folder aanmaken is mogelijk met de toetscombinatie shift⇧ + cmd⌘ + N. Dit werkt op het bureaublad, in Finder vensters en de open/bewaar dialoogvensters.

Applicatie versies

Wanneer je het versienummer van een bepaalde applicatie wil weten dan kun je de applicatie openen en via het menu ▸ over [applicatie naam] achter het versienummer komen. Je kunt ook de applicatie selecteren in Finder en Quick Look activeren met de spatiebalk. In het venster Quick Look venster kun je het versienummer terugvinden.


Reacties


  • Ruben

    10 februari 2012 om 15:09

    mischien is dit ook iets http://mac.softpedia.com/get/System-Utilities/Nocturne.shtml Nocturne kan je beeldscherm negitief maken en zwartwit en negatief zonder licht donker contrast en je mac een kleeur tint geven

  • Henri van Schjindel

    10 februari 2012 om 19:03

    Haha, met die ctrl + option⌥ + cmd⌘ + 8 kun je je mede-maccer goed voor het blok zetten….

Een reactie toevoegen: