11 februari 2012

Het bureaublad van je Mac opgeruimd houden met Clean

Vaak plaats je bestanden die je 'tijdelijk' wilt bewaren op je bureaublad, waarna deze vaak dagen of weken lang op je bureaublad blijven staan. Een groot aantal bestanden en mappen op je bureaublad zorgt ervoor dat het bureaublad trager wordt geladen. Clean is een gratis applicatie in de Mac App Store die ervoor kan zorgen dat je bureaublad opgeruimd blijft.

Nadat de applicatie is geïnstalleerd kun je deze activeren vanuit het Dock, in het venster wat hierna verschijnt heb je de twee keuzes: 'Start & Hide' en 'Clean'.

Selecteer je de optie 'Clean' dan worden alle op het bureaubladen aanwezige bestanden verplaatst naar een zelf te bepalen locatie (instelbaar via de voorkeuren). De bestanden kunnen naar een bepaalde map worden verplaatst of eventueel worden gegroepeerd per dag of maand.

Gebruik je de optie 'Start & Hide' dan wordt je bureaublad automatisch opgeruimd op de ingestelde interval, dit is een proces dat op de achtergrond werkt. Bestanden of mappen die zijn voorzien van een label kunnen door de applicatie worden overgeslagen.

Clean is gratis beschikbaar in de Mac App Store:

Clean
CleanCategorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Median Tech, s.r.o.
Mac OS X  4+  2 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • jocstone

  11 februari 2012 om 11:44

  heb deze reeds enkele weken staan en ben er super tevreden over, altijd een proper bureaublad!

 • bonimacx

  11 februari 2012 om 14:53

  Mooi! heb er nog een tip en een tekeningetje bij gemaakt :-)
  http://www.macfreak.nl/forums/topic/18/5369/bureaublad-opgeruimd-houden-met-clean-app-gratis/

 • Marc

  11 februari 2012 om 16:58

  Was al jaren op zoek naar een systeem om mijn bureaublad op te ruimen en deed het steeds zelf in mappen per maand. Dit lijkt de ideale oplossing…

 • Annie

  11 februari 2012 om 23:55

  Zo opgeruimd staat netjes.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!