9 februari 2012

De lokale versie van Google.com overrulen

Wanneer je wel eens in het buitenland verblijft dan heb je vast wel een gemerkt dat wanneer je google.com opent in een ander land dat je dan de lokale versie van Google te zien krijgt. Dit kan handig zijn om snel lokale informatie te zoeken, echter de meeste zoekresultaten zullen ook in de taal van het land worden weergegeven. Erg onhandig als je bijvoorbeeld in Aziatische landen bent.

Gelukkig is hiervoor een simpele oplossing, Google heeft namelijk een speciale NCR (No Country Redirect) pagina. Via deze pagina kom je altijd terecht op de Engelstalige Google.com en niet op een lokale variant.

De NCR versie van Google kun je bereiken met behulp van de onderstaande url:

http://www.google.com/ncr

De NCR versie werkt samen met iedere webbrowser en operating systeem, je kunt hem dus zowel op je Mac, iPhone en iPad gebruiken.Reacties


 • Patrick

  9 februari 2012 om 11:16

  Je kan ook gewoon de versie die gewenst is intikken. Voor Google Nederland google.nl of voor bv Google Australië http://www.google.com.au/ etc.

 • reyno

  9 februari 2012 om 11:45

  niet alleen handig als je in Azië bent maar ook als je in Nederland een beetje dicht bij een grens zit. Europa 1 markt? Daar hebben ze bij Google nog geen weet van, hopelijk helpt de NCR versie daarbij, dànk!

 • Jeroen

  10 februari 2012 om 10:33

  In China maakt het dan weer weinig uit, googlen is daar sowieso lastig

 • Anoniem

  12 februari 2012 om 2:06

  Wat is hier het nut van ?????

 • Anoniem2

  12 februari 2012 om 16:12

  Vooral handig als je via een bedrijfsnetwerk werkt. Onze internetverbinding komt uit in Engeland en dat betekent dat je in Google altijd eerst de UK hits krijgt. Ook al zitten we hier in Nederland. Met de NCR is dat wel te omzeilen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!