8 februari 2012

ScreencastWerken met onderliggende vensters in Mac OS X

Mac OS X bezit een aantal hele handige opties die het werken met vensters een stuk eenvoudiger maken. Zo kun je bijvoorbeeld informatie van een onderliggend venster kopiëren zonder dat je deze hoeft te activeren.

Vensters herschikken

Wanneer je de informatie van een onderliggend niet geheel kunt zien dan kun je gebruik maken van de cmd⌘ toets. Door deze toets ingedrukt te houden kun je een onderliggende venster verplaatsen zonder dat deze actief wordt. Het venster waar je op dat moment in aan het werk bent blijft het actieve venster.

Tekst kopiëren uit een onderliggend venster

De cmd⌘ toets kun je gebruiken om tekst uit een onderliggend venster te kopiëren. Selecteer de tekst met de cmd⌘ toets ingedrukt. Gebruik daarna de 'Kopieer'-optie uit het context-menu (secundaire muisknop) om de tekst op het klembord te plaatsen.

Scrollen in een onderliggend venster

Je kunt ook zonder problemen scrollen in een niet actief venster. Plaats de muisaanwijzer op venster en gebruik de muis of het trackpad om te scrollen in het onderliggende venster. Ook nu weer blijft het venster waarin je aan het werk bent actief op de voorgrond.

Screencast:Reacties


 • Peter Leijenhorst

  8 februari 2012 om 10:04

  Handig :) bedankt voor de tip!

 • Arjan

  8 februari 2012 om 12:17

  Bedankt voor de tip!

 • palermo

  9 februari 2012 om 16:51

  Supper tip. Dank je

 • Midas

  14 februari 2012 om 22:30

  Werkt super.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!