17 januari 2013

KeyCard: Een iPhone gebruiken om je Mac te locken

2 min leestijd

Er zijn in OS X meerdere methodes beschikbaar om je Mac te vergrendelen. De simpelste is waarschijnlijk het activeren van een schermbeveiliging in combinatie met een wachtwoord.

Wanneer je naast een Mac ook gebruik maakt van een iPhone, iPod touch of iPad dan kun je deze gebruiken om je Mac automatisch te laten vergrendelen. Dit alles kan met behulp van de KeyCard app, op het moment dat je iDevice buiten het bereik van Bluetooth is (+/- 10 Meter) zal de applicatie je Mac vergrendelen. In de applicatie kun je tevens een pincode opgeven waarmee je de via het toetsenbord kunt ontgrendelen, handig als bijvoorbeeld de batterij van je iDevice leeg is.

Na het starten van KeyCard verschijnt er een icon in de OS X menubalk welke je toegang geeft tot de instellingen. Je kunt hier het apparaat koppelen en een pincode instellen. Daarnaast kun je het icon in het Dock verbergen en de app automatisch laten opstarten bij het inloggen.

Je kunt maar één Bluetooth apparaat koppelen aan de KeyCard applicatie. Nadat het apparaat is gekoppeld wordt er om de 60 seconden naar gezocht, kan er geen verbinding meer worden gemaakt dan verschijnt er een lock-screen. De interval kan niet worden aangepast, dit om de batterij van het gekoppelde apparaat te sparen.

We hebben de applicatie afgelopen week grondig getest met een iPhone 5 en iPad. De applicatie doet exact wat er wordt beloofd en geeft je Mac een vorm van automatisch beveiliging. Op de website van KeyCard wordt vermeld dat de applicatie werkt met alle Bluetooth devices, we hebben het echter alleen iOS apparaten getest.

info
Auteur Richard IJzermans
Datum17/01/2013 09:30
Categorie Apps, macOS
Feedback Probleem melden
Delen 𝕏
  6 reacties


Reacties

  • Jonathan
    17 januari 2013 om 12:27

    Handig… Ik ga het gelijk installeren

  • Elektro
    17 januari 2013 om 13:47

    Reageert niet goed. Ik moet vele meters weglopen uit mijn kantoor en dan pas een lock. Kom ik iets dichterbij is die weer unlocked. Zonde van de centen.

  • jammer
    20 januari 2013 om 8:32

    Ik krijg mijn iPhone nog steeds niet gekoppeld aan mijn MacBook Air. Iemand daar eerst een oplossing voor?

  • Daniël
    20 januari 2013 om 23:32

    Stoppen reeds geopende applicaties ook? Stel dat je bijvoorbeeld een bestand aan het converteren bent?

  • Melvin
    20 mei 2013 om 20:21

    Dit heeft dan niets met deze applicatie te maken, maar wel met het principe. Is er een mogelijkheid in Mac OS X of is er een applicatie die er voor zorgt dat je enkel bij bepaalde zelfgekozen netwerken je scherm niet wordt beveiligd na, bijvoorbeeld je macbook dicht geklapt te hebben of na lange tijd inactief te zijn? Er is nu enkel de mogelijkheid continu (met evt. vertraging) het wachtwoord te vereisen, na het dichtklappen van de macbook. Wat ik dan eigenlijk bedoel, als ik thuis ben en ik verbonden ben met mijn thuisnetwerk, wil ik graag dat hij automatisch ontgrendeld is, of in ieder geval niet continu mijn wachtwoord hoe toe te voegen.

    Met vriendelijke groet.

  • Ron
    24 september 2014 om 10:59

    Wellicht niet helemaal actueel, maar ik gebruik proximity om mijn macbook automatisch te locken. Het voordeel van proximity is, is dat je met apple script erg veel kan laten schakelen. (Bijv. start screensaver, of direct naar je loginscherm te gaan als je telefoon via blue tooth niet meer in bereik is).

Een reactie toevoegen:

Ik ga akkoord dat deze gegevens worden opgeslagen [privacy]



Download gratis de appletips app
voor iPhone en iPad in de App Store