22 februari 2015

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#14)

iOS alternatief logo

Recente contacten

Sinds iOS 8 krijg je in de appkiezer (multitasking-venster) je recent benaderde contacten te zien. De appkiezer kun je activeren door tweemaal te drukken op de thuisknop (let op drukken, niet tappen). De appkiezer wordt geopend en geeft alle openstaande applicaties weer met daarboven de recente contacten.

Veeg je met één vinger van links naar rechts over de contacten dan worden je favorieten weergegeven. Je kunt er ook voor kiezen om alleen hier je favorieten weer te geven. Dit doe je via Instellingen ▸ Mail, contacten, agenda ▸ Contacten ▸ Bekijk in appkiezer’. Schakel de optie ‘Recent’ uit om alleen je favorieten te tonen.

recentecontacten

Berichten

Een bericht doorsturen kan vrij eenvoudig, voor zowel iMessage- als SMS berichten. Navigeer naar het bericht in de Berichten applicatie dat je wil doorsturen. Tap (tik) gedurende enige momenten op het bericht en tap in het pop-up venster op 'Meer …'. Hierna kun je op de pijl-knop (rechtsbeneden) tappen om het bericht door te sturen.

Locatie delen

Sinds iOS 8 deel je misschien zonder dat je het door hebt jouw locatie met je vrienden. Dit is terug te vinden in de berichten applicatie, maar ook kunnen je vrienden via de 'Zoek mijn vrienden' applicatie je locatie bekijken. Niet iedereen is blij met deze functie, gelukkig kun je hem snel uitschakelen (en controleren of je hem geactiveerd hebt). Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Deel mijn locatie. Schakel hier de optie ‘Deel mijn locatie’ uit om de delingen te deactiveren. Via de optie ‘Vrienden’ vind je een overzicht van alle personen die deze gegevens kunnen bekijken.

locatiedeling uit2

Wereldklok

De klok applicatie kun je gebruiken voor verschillende doeleinden, de meest gebruikte functie zal vast en zeker de wekker zijn, maar ook de timer en stopwatch is handig. De wereldklok is minder interessant, tenzij je geliefde aan de andere kant van de wereld woont. Standaard worden de klokken weergegeven met wijzers, maar wanneer je op zo’n klok tapt (tikt) dan komt de digitale notering te voorschijn. Net iets strakker en duidelijker.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


  • Carlo Strijk

    25 februari 2015 om 10:44

    Wist u dat je met de magic mouse in ITunes heel makkelijk kunt FF of RWD-en ?? (bijna niemand weet dit blijkbaar!1) Ga met je (Magic Mouse !!) op de tijdcode balk staan en veeg heel langzaam FF of Rewind… gaat soepeltjes tot op de seconde!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!