24 juni 2012

10.7LionScrollbars: De schuifbalken per applicatie instellen

In Mac OS X 10.7 Lion zijn de schuifbalken (scrollbars) in de applicaties aangepast. Zoals onder iOS worden de schuifbalken pas zichtbaar op het moment dat gaat scrollen in een venster. Via de  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen ▸ optie: 'Toon schuifbalken' kun je ervoor kiezen om de schuifbalken automatisch, alleen tijdens het scrollen of altijd te tonen. De keuze die maakt geldt voor alle applicaties.

Met behulp van de gratis applicatie LionScrollbars is het mogelijk om de schuifbalken per applicatie in te stellen. Na het opstarten van de applicatie verschijnen alle applicaties die aanwezig zijn op je Mac in het venster.

Per applicatie kun je op het tabblad 'Behavior' aangeven of je de standaard instelling van Mac OS X wilt gebruiken, of de varianten: automatisch, alleen tijdens het scrollen of altijd tonen.

Via het tabblad 'Appearance' kun je eventueel de schuifbalken zelf aanpassen, dit gebeurd in combinatie met een SIMBL plugin. Je kunt onder andere de hoeken en de transparantie aanpassen.

Mocht in je in sommige apllicaties de schuifbalken missen of deze juist verborgen willen hebben dan is LionScrollbars een zeer handige tool.

Je kunt LionScrollbars applicatie gratis downloaden met behulp van de onderstaande link:

http://www.macupdate.com/app/mac/41429/lionscrollbarsReacties


 • Matthijs

  24 juni 2012 om 9:46

  Grappig! Kun je ook de schuifbalken per applicatie uitschakelen?

 • escom1993

  24 juni 2012 om 10:03

  Weet iemand of je ook op een of andere manier de pijltjes op en neer in de schuifbalken kan terugkrijgen in Lion ?

 • Kees Groenland

  24 juni 2012 om 14:30

  Escom, zie boven:
  Via de  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen ▸ optie: ‘Toon schuifbalken’ kun je ervoor kiezen om de schuifbalken automatisch, alleen tijdens het scrollen of altijd te tonen. De keuze die maakt geldt voor alle applicaties.

 • Piet

  24 juni 2012 om 16:31

  escom1993, dit kan via systeemvoorkeuren, trackpad, scrol richting natuurlijk uitzetten

 • Mowat

  26 juni 2012 om 15:38

  @Kees groenland en @ Piet
  Je kan op die manier de schuifbalken tonen of verbergen , maar hetgeen ik zoek is om de pijltjes zichtbaar te maken. Die zijn van de schuifbalken verdwenen sinds Lion.

 • vraag

  15 juli 2012 om 12:07

  Overlay is toch wat ze in ios hebben?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!