2 september 2013

Maak van je schermopname een gif-animatie

os x icon retinaGif-animaties, ze zijn redelijk oud en misschien niet meer van deze tijd, maar het blijft nog steeds leuk. Met behulp van de gratis applicatie LICEcap, kun je eenvoudig een gif-animatie maken van alles wat er op het scherm van je Mac gebeurt.

Op deze manier kun je bijvoorbeeld een vriend helpen op afstand met zijn Mac en wegwijs maken via de gif animatie. Omdat een gif bestand beduidend kleiner is dat een video heb je deze ook in een mum van tijd doorgestuurd.

Download hier gratis de LICEcap applicatie en start de app op, vervolgens zie je een frame tevoorschijn te komen. Alles wat zich binnen dit frame bevindt kan opgenomen en verwerkt worden tot een gif-animatie. De frames per seconde en grootte van het venster kun je onderaan wijzigen, op deze manier kun je het gehele scherm vullen. Druk op de knop 'record' om een opname te starten.

gifaftest

Vervolgens dien je een naam op te geven en kun je zelfs nog enkele opties activeren waaronder het registreren van de muiskliks en de herhaling van de animatie. Start de opname door op 'Save' te drukken en beëindig de opname door op 'Stop' te klikken. Vervolgens zet de applicatie de gegevens om tot een gif-animatie die je vervolgens via e-mail, iMessage, etc kunt delen.

iosappleani

Een voorbeeld van zo'n gif-animatie kun je hierboven bekijken, het enige nadeel is dat het onmogelijk is om de menubalk op te nemen in de animatie omdat het frame niet over de menubalk kan worden geplaatst.

Meer over Apps kun je hier terugvinden.Reacties


  • wim

    2 september 2013 om 14:54

    Ik zal het wel niet begrijpen. Maar als je de opname hebt gedaan en een gif. bestand hebt gekregen. Hoe is die dan af te spelen?
    Voorvertoning laat alleen maar de reeks opgenomen beelden zien.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!