3 september 2013

OS X: Vijf manieren om de root-folder te openen

os x icon retinaAls frequente OS X gebruiker zal je vast al eens gemerkt hebben dat het niet eenvoudig is om de root-folder (Macintosh HD) te openen in OS X Finder. Deze is namelijk niet standaard zichtbaar in Finder, uiteraard kun je deze eenvoudig toevoegen aan bijvoorbeeld je navigatiekolom in Finder of op je bureaublad plaatsen. Met behulp van onderstaande 5 manieren is het ook mogelijk om de root-folder te openen en bekijken in OS X.

Bureaublad:
Het is vrij eenvoudig om de root-folder te plaatsen op het bureaublad, op deze manier kun je deze onmiddellijk openen in Finder. Ga hiervoor naar Finder en klik in de menubalk op Finder ▸ Voorkeuren. Klik op het tabblad 'Algemeen' en activeer de optie 'Harde schijven'. Vanaf nu wordt de Macintosh HD-schijf getoond op het bureaublad.

Padbalk:
Via de Padbalk in Finder is het ook eenvoudig om de root-folder te benaderen. Deze kun je activeren door Finder te openen en te navigeren naar Weergave ▸ Toon padbalk. Klik vervolgens onderaan het Finder venster op Macintosh HD.

Navigatiekolom:
De handigste manier om de root snel te bereiken is via de navigatiekolom in Finder, hiervoor dien je eerst de padbalk te activeren zoals in bovenstaande omschrijving. Klik vervolgens op een map, behalve 'Al mijn bestanden' en sleep Macintosh HD naar de navigatiekolom vanuit de padbalk. Op deze manier kun je de root-folder toevoegen aan de navigatiekolom.

Ga naar map…
Met behulp van de optie 'Ga naar map' in Finder kun je vrij eenvoudig de root-folder openen. Open hiervoor Finder en voer de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G uit. Type in het pop-up venster een forward-slash '/' en klik op 'Ga'. Automatisch wordt de root-folder geopend.

Terminal:
Uiteraard is het ook mogelijk om de root-folder te openen in Terminal, open hiervoor Terminal via Programma's ▸ Hulpprogramma's en voer onderstaand commando uit en automatisch wordt de root-map geopend in Finder.

open /


Reacties


 • Duko

  3 september 2013 om 20:45

  Nooit geweten dat het gewichtig klinkende ‘root’ hetzelfde is als mijn aloude Macintosh HD…

 • Jaap

  4 september 2013 om 11:29

  Even iets helemaal anders.

  Hoe krijg je de map iCloud documents in de favorieten van je finder?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!