3 september 2013

Palua: Functietoetsen activeren in applicaties

ICN_switch.175x175-75Het standaard Mac toetsenbord is voorzien van een aantal handige systeem functietoetsen. Met deze toetsen kun je onder andere het volume en de helderheid van het scherm aanpassen, daarnaast heb je ook de beschikking over media knoppen (afspelen, pauze, etc.).

Wanneer je gebruik van een applicatie die ook de functietoetsen gebruikt dan dien je deze te gebruiken in combinatie met de FN toets. Je kunt dit aanpassen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord, daar heb je echter alleen de mogelijkheid om alle functietoetsen te activeren of te deactiveren.

Met behulp van de Palua app is het mogelijk om per applicatie in te stellen of je de standaard functietoetsen of de Apple systeem functionaliteit wilt hebben.

Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je in Safari en iTunes de Apple functietoetsen gebruikt en in applicaties zoals Adobe Photoshop of Illustrator de standaard functietoets functionaliteit.

Palua

Het mooie van de Palua applicatie is dat het switchen volledig automatisch gebeurt wanneer je een andere applicatie activeert. Eventueel kun je ook handmatig switchen via de OS X menubalk of een toetscombinatie.

Palua is een hele handige applicatie als je veel met applicaties werkt die gebruik maken van functietoetsen. Palua is beschikbaar is Mac App Store.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Frank bedankt voor de tip!Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!