5 april 2017

NieuwsVernieuwde Mac Pro nu beschikbaar, iMac later dit jaar

Apple heeft gisteren een vernieuwde versie van de Mac Pro op de markt gebracht, het gaat om een kleine upgrade op gebied van de videokaart en processor. De prijs is ongewijzigd gebleven, je krijgt dus meer voor hetzelfde geld.

De Mac Pro is altijd in twee modellen beschikbaar geweest, het instapmodel heeft nu een 3,5-GHz 6-core Intel Xeon E5-processor i.p.v. 3,7-Ghz Quad-core Intel Xeon E5-processor en bevat nu twee AMD FirePro D500 met elk 3 GB GDDR5 VRAM. Dit model is beschikbaar voor €3449. Het duurdere model is beschikbaar voor €4649 en bevat nu een 3,0‑GHz 8‑core Intel Xeon E5-processor i.p.v. 3,5-GHz 6-core Intel Xeon E5-processor en heeft nu twee AMD FirePro D700 met elk 6 GB GDDR5 VRAM.

Apple maakt excuses voor huidige Mac Pro

Apple heeft laten weten te werken aan een nieuwe Mac Pro en maakt excuses voor het huidige model. Craig Federighi en John Ternus geven toe dat ze iets totaal nieuws en gedurfd op de Mark hebben willen brengen. Alleen hebben ze hiermee niet de juiste doelgroep bereikt. Met de huidige Mac Pro wilden ze een universele Mac maken, alleen zijn de voorkeuren voor ontwikkelaars anders dan die van videobewerkers of andere professionals. Omdat het huidige model moeilijk te wijzigen is bleef een aanpassing lang uit.

MAc Pro 2013

Compleet nieuwe Mac Pro in de toekomst

Er is ook goed nieuws te melden, Apple gaat in de toekomst (waarschijnlijk volgend jaar) een compleet nieuwe Mac Pro uitbrengen. Deze gaat een nieuw ontwerp krijgen die ervoor zorgt dat de Mac eenvoudig voorzien kan worden van een upgrade. Het wordt een echte 'pro' zonder al te veel poespas.

Apple bevestigd iMac Pro

Tot slot wist Phil Schiller te melden dat later dit jaar nieuwe iMacs op de markt komen met een speciaal Pro-model. Hoe de iMac Pro (nog niet de officiële naam) er precies gaat uit komen te zien is momenteel niet bekend. Hier heeft Apple geen uitspraken over gedaan, aannemelijk is dat de processor en videokaarten een gigantische boost gaan krijgen in dit model.

Lees ook: Externe harde schijven en USB-sticks formatteren op een MacReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: