4 oktober 2008

MacBook Pro Airport problemen oplossen (archief)

▸▸ Update 03-03-2009, zie: Airport Client update 2009-001

De MacBook Pro (early 2008) is een perfecte laptop voor OS X gebruikers maar heeft wat eigenaardigheden met betrekking tot het gebruik van de draadloze Airport (WiFi) interne netwerkkaart. Veel gebruikers hebben problemen met het verbinding maken met een Time Capsule en andere draadloze accesspoints. Tevens blijken er problemen te zijn met wegvallende en zeer trage verbindingen. Op de “discussions” support-website van Apple zijn meerdere threads te vinden waarin bovenstaande problemen worden gemeld.

De problemen worden in de systeem logbestanden weggeschreven als: “Beacon Lost”, “Airportd Error: Apple80211Associated () failed”, “Error:DeAssociated failed” en “airport MIG failed”. Gebruikers van OS X 10.5.2 of eerdere versies blijken echter veel minder problemen te ervaren.

Het probleem lijkt te zitten in de IO80211 driver voor de Airport (WiFi) interne netwerkkaart. In OS X 10.5.3 en hoger heeft deze versie nummer v2.1.1 en in 10.5.2 is dit versie 2.1.

airport_logoMet het vervangen van de v2.1.1 driver door de v2.1 versie op mijn MacBook Pro zijn alle Airport netwerk problemen (lees: frustraties) verdwenen. Het vervangen van de drivers is een “tricky” klus en moet je alleen uitvoeren als je weet waarmee je bezig bent. Als je fouten maakt kan het resulteren in een her-installatie van je machine.

Ga als volgt te werk:

Plaats de originele “MacBook Pro Mac OS X Install Disc 1” versie 10.5.2 of eerder die bij je MacBook Pro werd geleverd in de CD/DVD speler. Start een terminal sessie en kopieer de IO80211Family.kext van de installatie disc naar de Extensions folder op je harddisk:

cd "/Volumes/Mac OS X Install Disc 1"

cd System/Library/Extensions

sudo cp -r IO80211Family.kext /System/Library/Extensions/

Herstart je MacBook Pro en hopelijk heb je het zelfde resultaat als mij!Reacties


 • Iris

  24 oktober 2013 om 22:43

  Mijn macbook pro (gekocht in 2011) maakt zeer slechte verbinding met wifi overal waar ik kom
  terwijl mijn andere apparaten o.a mobiele telefoon het wel doen hetzelfde wifi signaal

  Terwijl de macbook pro aangeeft goede verbinding te hebben met wifi laden internetpagina’s niet, Ik heb geen firewal erop of andere troep. Ook nalaten kijken door iemand die erg technisch is met mac’s maar die vermoede dat de netwerkkaart niet goed meer werkt, maar toch blijft de macbook aangeven bij netwerk instellingen dat ie gewoon verbinding heeft.

  Ik heb dus geen geld voor een nieuwe netwerkkaart en heb die macbook hard nodig voor mn studie (creative opleiding) Wat kan ik doen zonder zo een duur ding of een netwerkkaart twv 200 euro opnieuw te moeten aanschaffen? Ik had er langer mee willen doen dan 2 jaar.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!