27 december 2009

ScreencastMagicPrefs: Geef je Magic Mouse tientallen extra opties

MagicPrefs

Met behulp van de applicatie MagicPrefs is het mogelijk om je Apple Magic Mouse een groot aantal nieuwe kunstjes te leren. Ben je een trotse bezitter van een Magic Mouse dan mag deze applicatie zeer zeker niet op je Mac ontbreken.

Met de MagicPrefs kan je heel eenvoudig extra commando toevoegen zoals twee, drie of vier vinger clicks, taps, swipes en pinches. Door middel van animaties wordt in de applicatie aangegeven hoe je een bepaalde gesture moet uitvoeren. Aan de gestures kan heel eenvoudig voor gedefinieerde acties worden toegekend.

MagicPrefs bied tevens de mogelijk om de snelheid en de gevoeligheid van de Magic Mouse aan te passen.

Alles wat Apple is vergeten toe te voegen aan de software voor de Magic Mouse wordt MagicPrefs ruimschoots goed gemaakt! Dit is zeer zeker een aanrader!

MagicPrefs is donationware en kan gedownload worden op:

http://vladalexa.com/apps/osx/magicprefs/

Video met een overzicht van de mogelijkheden:

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


 • dyn

  27 december 2009 om 22:40

  Een andere handige applicatie hiervoor is BetterTouchTool die als grootste voordeel heeft dat deze het voor zowel de Magic Mouse als de trackpad met multitouch op je MacBook (Pro/Air) doet. Leuk om te zien dat er inmiddels al diverse mensen zijn die in hebben gesprongen op het gat aan gestures van Apple zelf. Als je een Magic Mouse of een trackpad met multitouch hebt dan zijn deze apps zeker aan te bevelen!

 • Rick

  27 december 2009 om 23:26

  Geweldige app! Dit helpt me aan het enige wat ik nog echt miste op mijn Magic Mouse, namelijk Exposé met 3 vingers omhoog “swipen” activeren! De snelheid had ik al aangepast met MZoom, maar misschien dat ik het wel via MagicPrefs ga doen.

  Aangezien ik zelf werkzaam ben bij een APR, zal ik de klanten dit ook zeker gaan aanraden te gebruiken!

 • ironmanixs

  27 december 2009 om 23:36

  Maak ook gelijk reclame voor appletips.nl bij je klanten :)

 • Rick

  28 december 2009 om 0:04

  Ben maar niet bang, dat doe ik al ;) Ik heb zelf erg veel baat gehad bij AppleTips.nl toen ik overstapte, dus als klanten vragen of ik meer tips heb, is het naast onze eigen seminars (werk bij iFactors), dan adviseer ik ze altijd om hier ook eens een kijkje te nemen op AT… :)

 • Niels

  28 december 2009 om 10:34

  Ik vind BetterTouchTool zoveel accurater. Dan ziet MagicPrefs er beter uit, het kan veel minder!

  Wellicht BTT reviewen?

 • Max

  28 december 2009 om 23:36

  Heb vandaag mn MagicMouse opgehaald en direct MagicPrefs geïnstalleerd werkt super.
  MAAR ik had graag gezien dat je sneltoetsen kunt koppelen aan een bepaalde muis actie.. bijvoorbeeld het sluiten van programma’s of tabs in safari of switchen tussen tabs lijkt me ook wel handig.

  switchen tussen spaces moet blijkbaar wel kunnen maar dit werkt om de een of andere rede bij mij niet met twee vingers swipe.

 • Pepijn

  30 december 2009 om 0:06

  Het zal toch bijna niet anders kunnen dan dat Apple er aan moet geloven en dit in moet bouwen. Ik kom hem toch eerst nog even niet, aangezien ik verslaafd ben geraakt aan de middel klik voor spaces, kan niet meer zonder.

  Al moet ik zeggen dat dit me wel zou kunnen overhalen, maar ik ben nog wel redelijk tevreden over mijn magic mouse :).

Een reactie toevoegen: