6 april 2013

Mail: Antwoorden inclusief de bijlage

mail at2De Mail applicatie is het standaard e-mail client van Apple onder OS X. Wanneer je een e-mail bericht ontvangt met een bijlage kun je deze eenvoudig bekijken in de mail applicatie zelf. Dit kan met behulp van de handige preview optie die standaard aanwezig is. Wanneer dit storend is kun je er ook voor kiezen de preview functie uit te schakelen.

Dit vind je hier terug op appletips. Wanneer je op een e-mail antwoord met daarin een bijlage dan wordt deze niet opnieuw verstuurd. Op zich is dit logisch, echter kan het voorkomen dat het toch noodzakelijk is. Dan kun je ervoor kiezen te antwoorden inclusief de bijlage. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Mail
• Selecteer het e-mail bericht
• Klik in de menubalk op 'Wijzig'
• Navigeer naar 'Bijlagen'
• Selecteer de optie 'Voeg originele bijlagen toe aan antwoord'

mailreply

Automatisch wordt de bijlage éénmalig toegevoegd aan het antwoord. Echter kun je er ook voor kiezen altijd de bijlagen toe te voegen aan het antwoord. Dit doe je via Wijzig ▸ Bijlagen ▸ 'Voeg bijlagen altijd aan einde bericht toe'.

Meer tips over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


  • Mo

    6 april 2013 om 23:31

    Dit is helaas nodig als je een e-mail in HTML-opmaak krijgt. Mail kan dit perfect op je scherm tonen, maar als je gewoon antwoordt gaat de HTML-opmaak van de oorspronkelijke mail verloren: Mail kent immers enkel platte tekst of RTF als opmaak. Dit kun je oplossing door de bijlagen opnieuw toe te voegen. In dat geval blijft de HTML-opmaak van de oorspronkelijke mail behouden! Zo kan de bestemmeling zijn eigen bericht nog zien staan in de oorspronkelijke HTML-opmaak.

Een reactie toevoegen: