6 april 2013

Safari: Alleen in- en uitzoomen op tekst

safari-png1 iconSafari is de standaard OS X webbrowser van Apple. Wanneer je zichtvermogen aan de mindere hand is kun je eenvoudig in Safari in- en uitzoomen met behulp van een toescombinatie. Dit doe je door de cmd⌘-toets in gedrukt te houden en tegelijkertijd de plus toets in te drukken om in te zoomen of de min-toets in te drukken om uit te zoomen.

Wat je onmiddellijk opvallend is het feit dat niet alleen de tekst vergroot maar ook de afbeeldingen. Hierdoor wordt het al snel onoverzichtelijk en worden de pagina vooral gevuld door een vergrote afbeelding. Echter is het ook mogelijk om in of uit te zoomen alleen op de tekst.

• Open Safari
• Klik in de menubalk op 'Weergave'
• Selecteer de optie 'Zoom alleen in of uit op tekst'

zoomtekst

Wanneer je nu de toetscombinatie cmd⌘ + plus of min-toets toepast zal er alleen worden ingezoomd op tekst. Daarnaast kun je op meerdere manieren de zoomfunctie activeren, naast de toetscombinatie kun je uiteraard via de menubalk 'Weergave' deze opties activeren of via de knoppenbalk. Dit laatste kun je activeren door met een rechtermuisknop te klikken op een lege ruimte in de knoppenbalk en vervolgens de knoppen 'tekstgrootte' te slepen naar de knoppenbalk.

Meer tips over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


  • Ton

    6 april 2013 om 10:33

    In de meeste gevallen werkt ook even “dubbeltikken” bovenop je magic mouse. Nog een keer “dubbeltikken”en je zoomt weer uit.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!