5 april 2013

iTunes: iDevice reservekopieën beveiligen met een wachtwoord

iTunes 11Wanneer je een reservekopie maakt van je iPhone, iPad of iPod Touch via iCloud dan wordt deze in principe beveiligd door een wachtwoord. Deze kun je namelijk alleen raadplegen met behulp van je Apple ID die uiteraard voorzien is van een wachtwoord.

Wanneer je ook reservekopieën maakt via iTunes dan zijn deze alleen beveiligd met je OS X wachtwoord, wanneer deze gedeeld wordt of je geen wachtwoord gebruikt kun je de reservekopieën eenvoudig raadplegen. Gelukkig kun je er dan voor kiezen om de reservekopie te beveiligen met een wachtwoord. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open iTunes
• Koppel je iDevice aan je computer
• Selecteer je iDevice in iTunes
• Klik op het tabblad 'Overzicht'

reservew8w

Activeer bij 'Reservekopieën' de optie 'Codeer iDevice-reservekopieën' en voer een gewenst wachtwoord in. Wanneer je deze kopie achteraf wilt terugzetten tijdens het herstellen van je iDevice dien je het wachtwoord in te voeren.

Meer tips over iTunes kun je hier terugvinden.


Reacties


 • maddriver371

  5 april 2013 om 12:30

  Alles gecodeerd!

 • jeroen

  19 februari 2016 om 10:28

  Voor zover ik weet heb ik dit vakje nooit aangevinkt en er ook geen wachtwoord voor gegeven. Als ik nu een resrevecopie van iTunes wil terugzetten vraagt hij om een wachtwoord. En dat ken ik dus niet.
  Wat moet ik nu doen?
  Kan ik mijn apps/aankopen/muziek via iTunes nog overzetten naar mijn iPhone of een nieuw apparaat?

  Alvast bedankt voor uw reactie.

 • Wesley Fabry

  19 februari 2016 om 10:49

  Jeroen, je kunt proberen met het wachtwoord van je Mac, iCloud (Apple ID), toch heb je ooit een wachtwoord moeten opgeven en de optie inschakelen.

  Het wachtwoord heeft alleen betrekking tot die ene reservekopie, je kunt gewoon apps/muziek synchroniseren met je iPhone als deze aanwezig zijn in iTunes.

 • Zainab

  15 juni 2016 om 0:56

  Ik heb probleem ook, als ik mijn reservecopie wil terug zetten vraag die ook om een wachtwoord. Volgens mij heb ik er geen aangemaakt, ik heb het wachtwoord van mn Icoud gebruikt maar die pakt die ook niet.

 • Berry

  16 juni 2016 om 21:17

  Precies het zelfde probleem iemand een idee?

 • Wesley Fabry

  17 juni 2016 om 11:11

  Toch moet er ooit een wachtwoord zijn aangemaakt, dit kan alleen handmatig geactiveerd zijn door de optie aan te vinken, dit bevestig je door het toevoegen van een wachtwoord. Weet je het wachtwoord niet meer, dan is deze reservekopie helaas ‘verloren’

Een reactie toevoegen: