12 januari 2012

Mail: Een crazy text e-mail maken

Wanneer iemand jarig is of er is een speciale gebeurtenis dan kun je natuurlijk een gewone (saaie) mailtje sturen. Maar je kunt de e-mail ook leuker maken. In de systeembestanden van Mail vind je een script terug waarmee je hele leuke teksten kunt creëren voor je e-mail berichten. Deze 'crazy text' berichten kun je helemaal zelf invullen en zien er mooi en vooral kleurig uit.

Ga naar de Finder en gebruik de toetscombinatie: cmd⌘ + shift ⇧ + G, kopieer het onderstaande pad in het venster dat nu in het Finder venster verschijnt.

/Library/Scripts/Mail Scripts/

Je komt nu terecht in een map met verschillende script bestanden (.scpt) waaronder het gemarkeerde 'Crazy Message Text.scpt' bestand. Klik hier dubbel op en de AppleScript Editor wordt gestart. Aan het script wat je ziet hoef je verder niks te doen. Start het script door te klikken op de knop 'Voer uit'. Er verschijnt een nieuw tekstvenster met daarin de tekst: 'Happy Birthday!'. Deze tekst kun je gewoon aanpassen naar eigen inzicht.

Er zal een nieuw bericht worden aangemaakt in Mail met de ingevulde tekst als crazy text toegevoegd. Het kan enkele seconde duren voordat het bericht met de crazy text wordt weergegeven.

Screencast met de uitleg:

Deze tip is enkel van toepassing in OS X Mavericks of ouderReacties


 • Wim

  12 januari 2012 om 10:04

  Hey,
  weer een leuke tip!
  Maar ivm met die scripts heb ik een praktische vraag!
  Zou het mogelijk zijn om zulke scripts (en die uit het verleden) te bundelen, zoals bv het iCandy deel! Het zou wel leuk zijn, en gemakkelijk om dan zulke scrips makkelijk terug te vinden….
  Greetz,
  Wim

 • smitsfotografie

  12 januari 2012 om 15:09

  Open het programma “Applescript-editor”, ga in dit programma naar voorkeuren>algemeen vink daar aan “Toon scriptmenu in menubalk” nu verschijnt er boven in de menu balk rechts (ter hoogte van de klok) alle script die standaard op je Mac zijn geplaatst, in het mapje ‘Mail” staat de hier boven vermelde script en andere, bij voorbeeld”Speak sender and”
  Op deze manier is het makkelijker om bij je scripts te komen en te gebruiken.

 • jocstone

  12 januari 2012 om 15:45

  zou je dit ook met de teksteditor kunnen?

 • Timothy de Leeuw

  12 januari 2012 om 17:42

  Krijgt de ontvanger ook dit te zien op bv een Windows pc of heeft dat er niets mee te maken?

 • Timothy de Leeuw

  12 januari 2012 om 17:43

  Wel vet btw!

 • Annie

  13 januari 2012 om 0:05

  Dankjewel, weer een keileuke tip!

 • sim

  13 januari 2012 om 17:32

  snap ik het nou, dat je om het even welke tekst invult in het vakje “Happy Birthday!” ?
  Kan dit niet op een andere manier ? Ik bedoel, je start een nieuwe email, en je klikt ergens om dat script te starten zodanig dat de tekst die je gaandeweg schrijft aldus in deze verschillende lettertypes/kleuren komt te staan ?? Of is dit iets te moeilijk ??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!