29 april 2011

Mail: Toetscombinaties naar mappen aanmaken

In de standaard Mail applicatie van Mac OS X kun je verschillende mappen aanmaken om je e-mails in te bewaren. Om niet iedere keer op zoek te moeten naar de mappen is het mogelijk om een toetscombinatie aan te maken waardoor je e-mails snel in de juiste mappen kunt plaatsen.

Om een toetscombinatie voor een bepaalde map aan te maken, moet je natuurlijk eerst een map hebben. In de Mail applicatie doe je dit door in de menubalk op 'Postbus' en vervolgens op 'Nieuwe postbus...' te klikken.

Nu kun je een toetsencombinatie voor de map aanmaken. Klik op het 'Instellingen'-icoon, vervolgens op 'Toetsenbord' en kies dan het tabblad 'Toetscombinaties'. Nu kies je in de linkerkolom 'Programma's' en vervolgens klik je op het plusteken. Selecteer de Mail applicatie, geef de naam van de aangemaakte postbus op en geef deze een toestcombinatie naar keuze (Let op! deze mag nog niet ingebruik zijn..)

Wanneer je nu in de Mail applicatie een e-mail selecteert en de toestencombinatie gebruikt dan wordt de e-mail automatisch naar de ingestelde map verplaatst. Erg handig als veel gebruik maakt van OS X Mail!Reacties


 • Jasper

  29 april 2011 om 12:40

  Handige tip

 • Roy

  29 april 2011 om 18:24

  Top man deze tip, ga ik zeker toepassen.. Heb nl. best een uitgebreide mailbox.
  Handig om de basis mappen hiervan te voorzien.

 • Sjeltur

  29 april 2011 om 22:49

  Jammer – ik krijg het niet werkende in Thunderbird…. :(

  Ik vraag me ook af – in Mail; als je nu meerdere email accounts hebt – met allemaal een folder Twitter….. gaat de mail dan wel naar de juiste folder?

 • Roy

  29 april 2011 om 23:05

  Hmz… Het is mij nog niet gelukt….

 • Constant Coolsma

  30 april 2011 om 13:56

  Doe ik iets fout? Ik heb een toetscombinatie toegekend aan een unieke map, maar als ik de combinatie toepas op een mail, gebeurt er niets, behalve dat de volgende mail in de rij wordt geselecteerd. Toetscombinatie: shift-control-option-B, volgens mij geen bestaande combinatie.

 • Harold

  1 mei 2011 om 7:47

  Ik gebruik al een tijdje mailhub, deze mail plugin onthoudt welke type mails in welke folders moeten.

  http://www.hungerfordroad.com/

Een reactie toevoegen: