30 april 2011

Educatie: iPad, iWork en Dropbox

Toen de iPad net in de verkoop was werd er geadverteerd met "De iPad, ook geschikt voor educatieve doeleinden!". Zelf had ik hier mijn twijfels bij maar sinds ik mijn iPad gebruik voor educatieve doeleinden weet ik wel beter. Ja, het is mogelijk. Misschien is het ietwat omslachtig, maar als je de iPad combineert met een stand en bluetooth toetsenbordje dan kan het eigenlijk prima. Dropbox en iWork communiceren eigenlijk prima samen, beter dan ik had verwacht.

De Dropbox applicatie kan bijna alle bestanden vinden, openen en/of afspelen. Dropbox heeft geen moeite met het openen van afbeeldingen of video's. De video's kunnen moeiteloos worden afgespeeld en zelfs via Airplay worden afgespeeld.

Ook presentaties (in dit geval een Keynote presentatie) worden moeiteloos geopend door de Dropbox applicatie. De dia's kunnen per dia bekeken worden en inzoomen/uitzoomen kan ook.

En het houdt maar niet op met positieve punten van de Dropbox applicatie. Ook PDF bestanden worden moeiteloos geopend en kunnen daarnaast ook geopend worden in iBooks. Zodra het bestand eenmaal geopend is in iBooks blijft het bestand behouden in de iBooks applicatie. Perfect voor PDFjes die je wilt bewaren maar niet wilt of kunt synchroniseren. Gooi het PDFje op je dropbox, open met iBooks en sla hem op. Je kunt overigens gewoon door het venster van het PDFje scrollen en dus op die manier het bestand volledig doorlezen.

De iPad gebruiken voor je opleiding kan dus wel! Het eenmalig aanschaffen van heel iWork kost je ± €24,00 maar het is het zeker waard. De iWork applicaties (Pages, Numbers en Keynote) werken prima en zien er goed uit. De Dropbox applicatie kun je hier gratis downloaden.Reacties


 • Nicketick

  30 april 2011 om 9:03

  Via dropdav.com kan je dropbox ook in iwork zelf gebruiken

 • Henk Donker

  30 april 2011 om 10:54

  Weet wel waar je aan begint met Dropbox. Handig, jazeker, echter het is een overal en altijd aanwezige, dominante applicatie, niet klantvriendelijk en werkprocessen verstorend.

 • Wouter

  30 april 2011 om 12:41

  @Henk: in welk opzicht verstoort dropbox werkprocessen?

 • Marijn

  30 april 2011 om 17:25

  @ Henk
  Ik heb nooit last van dropbox. Werkt perfect voor mij. Welke problemen kom je tegen?
  En klantonvriendelijk vond ik het niet toen ik een oudere versie terug kon krijgen na een verprutst origineel.
  Ben benieuwd naar je argumentatie.

 • Nieck

  5 mei 2011 om 8:09

  Ik ben ook erg enthousiast over Dropbox en heb er eigenlijke enkel positieve ervaringen mee. Vind het zeer gebruikersvriendelijk en gebruik het op mijn werk en thuis om bestanden te delen waar ik met anderen tegelijk aan werk. Heb nog van niemand klachten gekregen over de werking van Dropbox.

  Vergeleken met iDisk (dat ik voor mijn eigen bestanden gebruik) is het een verademing: veel sneller, geen bestanden die zomaar verdwijnen, geen hardnekkige pop-ups met meldingen over problemen met bestanden. Zou erg graag zien dat mobileme een vergelijkbare kwaliteit zou krijgen. Hierover deden eerder geruchten de ronde, iemand een idee of er inderdaad verbeteringen van iDisk te verwachten zijn?

 • Vince

  5 mei 2011 om 9:44

  Sinds kort kan ik geen video bestanden via dropbox op mijn i pad krijgen.
  In het beging ging dit wel
  Weer de zoveelste up date van i pad die extra beperkingen opzet?
  ….ik krijg melding dat er geen app geïnstalleerd is die dit ondersteund

 • Marc

  18 juni 2011 om 12:03

  @nicketik: werkt perfect maar kost $5,- per maand: beetje duur voor alleen het krijgen van documenten in Dropbox. Kan niet wachten op iCloud want dat gehannes met het bewaren van kopieën van documenten in en uit iWork is erg vervelend.
  Weet iemand een gratis mogelijkheid om iOS iWork samen te laten werken met Dropbox?

 • Marc

  18 juni 2011 om 12:10

  Ben zojuist een gratis alternatief tegen het lijf gelopen: “DropDAV (Limited)”

  Heeft helaas wel een documentgrootte limiet van 1 Mb.

 • Risko

  1 september 2011 om 18:34

  Kun je ook word/excel documenten via dropbox oplsaan op de ipad zelf? of via Iwork? Zo ja, hoe? Zo nee, hoe dan wel? Alvast bedankt!

 • Chris

  30 oktober 2012 om 21:09

  Ik ga de app van iSMEstorage proberen.
  €4,49 in de AppStore is altijd beter dan €5,- p/mnd.

  Zou het zelfde moeten doen als dropdav en niet alleen voor dropbox maar voor nog veel meer cloud diensten.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!