30 april 2011

Safari: Een video bekijken tijdens het downloaden

Wanneer je met Safari een video-bestand download dan kan je deze pas bekijken als deze in zijn geheel is gedownload. Op zich niet echt een probleem natuurlijk maar als het een vrij groot video bestand is dan kan je misschien je geduld niet bewaren.

Met een klein trucje is het toch mogelijk om een video bestand dat je aan het downloaden bent direct te bekijken. Ga hiervoor naar het Safari download venster, deze kan je oproepen met de toets combinatie cmd⌘+option⌥+L en klik in het venster op het vergrootglas icoon achter het video bestand dat je aan het downloaden bent.

Door op het vergrootglas te klikken wordt je download folder geopend en zie je het bestand dat je aan het downloaden bent met de toegevoegde extensie .download. Control + klik (rechtermuisknop) op het .download bestand en selecteer in het context menu de optie 'Toon pakketinhoud'.

Er verschijnen nu twee bestanden, het bestand info.plist bevat informatie over het bestand dat je aan het downloaden bent en de andere is je daadwerkelijk incomplete video bestand, deze kan je direct afspelen met behulp van dubbelklikken.

In sommige gevallen weigert QuickTime om incomplete video bestanden af te spelen, in dat geval kan je gebruik maken van een alternatieve applicatie zoals bijvoorbeeld VLC player.

Is dit allemaal nuttig? misschien niet maar je hebt ondertussen wel geleerd hoe Safari omgaat met bestanden die worden download.Reacties


 • iDriftKing

  30 april 2011 om 12:22

  [quote]Is dit allemaal nuttig? misschien niet maar je hebt ondertussen wel geleerd hoe Safari omgaat met bestanden die worden download.[/quote]

  en daar doen we het voor! Knowledge Is the Key to Success!

 • ThaMan

  30 april 2011 om 21:42

  idd een mooie tip

 • Ton

  1 mei 2011 om 1:08

  Wat een gedoe, daar moet ik toch bekennen dat Apple met video soms behoorlijk wat steken laat vallen. Ook in de bewerkingsprogramma’s verlang ik soms even terug naar een Mediaplayer en een Windows Adobe (Premiere).
  Ook in Photoshop zou je verwachten dat Apple de boventoon voert (van oudsher) maar ook dat is niet altijd het geval (neem nou de filters b.v.)

 • Ton

  1 mei 2011 om 1:09

  Wat een gedoe, opnieuw moet ik toch bekennen dat Apple met video soms behoorlijk wat steken laat vallen. Ook in de bewerkingsprogramma’s verlang ik soms even terug naar een Mediaplayer en een Windows Adobe (Premiere).
  Ook in Photoshop zou je verwachten dat Apple de boventoon voert (van oudsher) maar ook dat is niet altijd het geval (neem nou de filters b.v.).

 • Ton

  1 mei 2011 om 1:09

  sorry 2x …..ook dit ging mis ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!