1 mei 2011

iOS: Ondersteuning voor de gyroscoop in Safari

Apple heeft een elektronische gyroscoop met versnellingsmeters in de iPhone 4 verwerkt. Hiermee wordt bepaald in welke stand de iPhone 4 zich bevindt: staand, liggend of schuin. Door de versnellingsmeters kan naast richting ook bewegingssnelheid, aantal graden en het rotatieaantal berekend worden.

Met de iPhone 4 kan in totaal over zes assen gemeten worden. Op de iPhone 3G waren dit er vier en op de iPhone 3GS vijf. Toen werd het digitale kompas toegevoegd zodat ook gemeten kon worden in welke richting je kijkt en optie voornamelijk wordt gebruik in navigatieapps. Met behulp van de zesde as in de iPhone 4 kan ook de snelheid gemeten worden.

Occipital, een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van 360° panoramafoto’s heeft een webapp ontwikkeld die gebruik maakt van de ingebouwde iPhone 4 gyroscoop. Vanaf iOS 4.2 is er namelijk een API voor ontwikkelaars beschikbaar waarmee de gyroscoop kan worden gebruikt in Mobile Safari. De webapp is een hele goede demonstratie van wat er allemaal mogelijk met de gyroscoop en wat we in de toekomst kunnen verwachten op dit gebied.

Je kunt de Safari gyroscoop demo van Occipital bekijken op de onderstaande webpagina:

http://occip.it/pt3dmqnaReacties


 • Eddy

  1 mei 2011 om 17:16

  Nou… Ik zal wel weer de enige zijn bij wie het niet werkt… Anyhow… Imo een nutteloze functie

 • Laurens

  2 mei 2011 om 20:32

  Bij mij werkt het prima. Ziet er indrukwekkend uit. Stond weer even midden in het Central Park. Het lijkt me alleen wel lastig om zelf zo’n 360 graden foto te maken.

 • Gerbert

  3 mei 2011 om 14:04

  De App werkt prima, maar ik mis de optie om ze zo op te slaan dat ik ze weer kan terug zien in de App, of kan ik ze ergens uploaden zodat je ze kan zien zoals het voorbeeld uit de link hierboven?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!