1 mei 2011

Wachtwoorden kopiëren uit OS X sleutelhangertoegang

De sleutelhangertoegang applicatie (keychain) van OS X is een ontzettende handige tool waarin je de wachtwoorden van Websites, Applicaties en shares automatisch kan bewaren.

Een functie die maar weinig OS X gebruikers weten is dat je de opgeslagen wachtwoorden in de sleutelhangertoegang applicatie kan terughalen en direct kan kopiëren naar je klembord.

Open hiervoor de sleutelhangertoegang applicatie en selecteer één wachtwoordonderdeel uit de lijst. Mocht je heel veel onderdelen in de lijst hebben staan dan kan je eenvoudig zoeken op een trefwoord met de zoekfunctie rechtsboven in het venster.

Klik op een wachtwoordonderdeel met control-toets ingedrukt (of gebruik de rechtermuis knop), hierna verschijnt de optie om het wachtwoord naar het klembord te kopiëren. Met de reguliere toetscombinatie cmd⌘ + V kan je het wachtwoord plakken waar je maar wilt.

Deze optie is een stuk eenvoudiger en veiliger dan de "toon wachtwoord" waarbij een eventuele meekijker ook je password krijgt te zien.Reacties


  • melanie

    9 oktober 2012 om 9:39

    wachtwoord ?/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!