29 maart 2013

Mappen en bestanden delen in het lokale netwerk

Wanneer je in het bezit bent van meerdere Macs die allemaal aangesloten zijn op één lokaal netwerk dan is het mogelijk om bepaalde mappen en bestanden eenvoudig te delen.

Hierdoor kun je bijvoorbeeld op één Mac alle bestanden bewaren en met behulp van bestanddeling deze benaderen vanaf een andere Mac. Handig wanneer je in het bezit bent van een Macbook Air. Volg onderstaande procedure om bestandsdeling te activeren.

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik vervolgens op 'Delen'
• Activeer de optie 'Bestandsdeling'

Standaard is de publieke map toegevoegd aan de lijst voor bestandsdeling, echter kun je elke map toevoegen die je maar wenst door op de plus-knop te klikken. Selecteer vervolgens een gewenst map en bevestig door op 'Voeg toe' te klikken.

delen-os-x

In de lijst met gebruikers aan de rechterkant, kun je een nieuwe gebruikter toevoegen door op de plusknop te klikken. Wanneer je een contact toevoegt kun je een account en wachtwoord aanmaken op de lokale Mac. Met deze informatie,is het mogelijk de gedeelde mappen te openen.

Via de navigatiekolom in Finder kun je bij de optie 'Gedeeld' de apparaten bekijken die zich in het lokale netwerk bevinden. Hier kun je de gewenste Mac selecteren om de gedeelde mappen te benaderen.

Meer tips over delen kun je hier terugvinden.Reacties


  • Ellen

    8 juli 2013 om 21:47

    Als je kiest voor delen, kun je dan de bestanden van je imac alleen laten zien of kun je ze ook bijwerken zoals dit met b.v je agenda gaat

  • Lisette

    13 augustus 2014 om 12:36

    Ik heb dit allemaal gedaan. Mijn macbook wil alleen niet verbinden met mijn mac. Ik type telkens het wachtwoord in, maar alsnog blijft er staan: geen verbinding.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!