8 april 2013

MessageMe: Een alternatief voor WhatsApp

MessageMeiConEerder melden we nog dat WhatsApp naar alle waarschijnlijkheid een abonnement gaat invoeren om gebruik te maken van de chatdienst. Ondanks dat de prijzen niet hoog zijn, zou het misschien toch kunnen dat je opzoek gaat naar (gratis) alternatieven.

Concurreren met WhatsApp lijkt onmogelijk, echter zijn er een paar ontwikkelaars die een succes applicatie hebben gemaakt, welke kan concurreren met WhatsApp. Het gaat om de gratis applicatie MessageMe, op het eerste zicht een vrij eenvoudige app, maar voorzien van een prachtig design.

MessageMe is gratis te downloaden in de iOS App Store en kan onmiddellijk gebruikt worden. Uiteraard wordt de chatdienst gekoppeld aan je huidig telefoonnummer, deze dien je in te voeren en je krijgt een verificatienummer toegestuurd. Daarna kun je de dienst koppelen aan je Facebook en opzoek gaan naar andere MessageMe gebruikers.

MessageMe

Volgens de gebruikers van MessageMe is de applicatie niet alleen een streling voor het oog, daarnaast werkt hij nog eens sneller en is hij vele male gebruiksvriendelijker dan WhatsApp. Met MessageMe kun je muziek, video's, GPS-locatie, foto's, enzovoorts naar elkaar versturen. De applicatie werkt zowel op Wi-fi als het mobiele datanetwerk.

Het grootste voordeel aan MessageMe is misschien wel de mogelijkheid om de dienst de installeren op je iPad en iPod Touch, iets wat WhatsApp niet mogelijk maakt. De applicatie is sinds deze week volledig in het Nederlands en bovendien is er ook een Android versie, hierdoor kun je met 'iedereen' erop los chatten.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ramon

  20 maart 2013 om 10:24

  Super mooie en functionele app die ik zeker ga gebruiken als whatsapp abbonamenten gaat instellen..

 • Kees

  20 maart 2013 om 10:42

  Persoonlijk vind ik LINE een betere oplossing. IOS, MAC OSX, WIndows en Android worden allen ondersteund door LINE.

 • Albert

  20 maart 2013 om 11:25

  Hoe zit het met de voorwaarden?

 • Brandius

  20 maart 2013 om 14:37

  Wordt er net als bij Whatsapp, Facetime en iMessage een sms gestuurd van je iPhone naar het buitenland, ter activering?

 • pim939

  20 maart 2013 om 16:43

  zier er erg goed uit

 • Tycho

  20 maart 2013 om 16:53

  Indrukwekkend! Ga ik zeker gebruiken. Veel toegevoegde kwaliteiten ten opzichte aan WhatsApp!

 • iRuud

  20 maart 2013 om 23:09

  @Brandius; SMS naar het buitenland sturen? iMassage en Facetime zijn hier geactiveerd op de iPad en iMac zonder SMS mogelijkheid..

 • DaniĆ«l

  20 maart 2013 om 23:24

  Ik begrijp best de behoefte, maar zelfs als het gratis blijft en beter is dan WhatsApp hoop ik toch dat we het bij WhatsApp houden: anders hebben de dadelijk weer een app of format voor chatten! Heb je voor de ene groep vrienden dit of dt en voor de andere zus en zo. Net als met mediaformaten en socialmedia: meer keuze = meer versnippering = minder effectief!

 • Ronald

  21 maart 2013 om 1:58

  Ik vind persoonlijk Line ook beter en overzichtelijker. Gratis bellen werkt daarbij ook erg goed.

 • Brandius

  21 maart 2013 om 10:36

  @iRuud: SMS sturen voor activering is alleen voor de iPhone, voor de iPad hoeft dat niet. Leve de telco’s. Bv. T-mobile rekent niets en Simyo rekent wel voor het verzenden van die sms,jes.

 • Jeske

  21 maart 2013 om 13:18

  Hoe werkt dit op de IPod? Daar is natuurlijk geen telefoonnummer aan gekoppeld.

 • Peter

  23 maart 2013 om 8:49

  Jeske: Met mijn iPod touch (5e generatie) chat en verzend ik foto’s naar een vriendin die een iPhone heeft. Zij stuurt ook foto’s. Ik woon in Spanje en zij woont in Nederland.

 • jerry

  23 maart 2013 om 9:51

  Niet accepteren er zit bij sommige diensten toch kosten aan verbonden en sommige diensten voert hij zelf standing uit bijvoorbeeld bellen. Dat zie je in de voorwaarden staan.

 • jerry

  23 maart 2013 om 9:51

  Niet accepteren er zit bij sommige diensten toch kosten aan verbonden en sommige diensten voert hij zelf standing uit bijvoorbeeld bellen.

 • Sabriye

  12 april 2013 om 7:43

  Ik had dat bij de voorwaarden ook gelezen. Ze kunnen zonder toestemming bellen en sms’en. Dit kan tot onverwachte kosten leiden staat erbij. Dan raad je het toch niemand aan?

 • Lala

  12 april 2013 om 19:18

  Het werkt geweldig, maar veel van mijn vrienden willen m niet downloaden of geven de voorkeur aan whatsapp :(

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!