14 december 2010

‘Minor’ softwareupdate voor Apple TV (2G)

Apple heeft vandaag een kleine softwareupdate voor de tweede generatie Apple TV beschikbaar gesteld. Hierdoor is de iOS versie nu gelijk aan alle overige iOS apparaten namelijk 4.2.1 (build 8C154). Het versie nummer van de Apple TV software is na de update is 4.1.1 (build 1553).

Er is op dit moment nog geen officiële informatie beschikbaar wat exact de wijzigingen, verbeteringen of bugfixes in deze versie zijn. Mogelijk dat deze informatie later deze dag nog beschikbaar komt op apple.com.

Misschien dat deze update het cyaan/magenta-probleem verhelpt. Dit is een soort van HDMI schakelfout die je handmatig kunt verhelpen door naar een andere HDMI ingang op de tv te schakelen en terug. De bug komt veel voor in combinatie met Philips en Sony TV’s.

De update is vanaf nu beschikbaar in het Apple TV menu:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Werk software bijReacties


 • Sander

  14 december 2010 om 23:23

  Ik hoop dat ze hem ietsje sneller hebben gemaakt. Heb namelijk nogal last van het feit dat hij stottert tijdens muziek spelen als hij de cover en titel+nummer omslaat.

 • Jeelhaus

  15 december 2010 om 1:17

  Ik hoop echt dat de bug met mijn Philips TV is opgelost! meteen maar even updaten.

 • Binnenwerk

  15 december 2010 om 21:59

  @ Sander: Stotteren ligt aan je netwerk, niet aan de Apple TV zelf. Ik zag de update voorbijkomen: Ben wel benieuwd naar de inhoud van de update?

 • ruud

  18 december 2010 om 13:57

  hallo idereen update voor apple tv 2 gedaan probleem met phillips tv (cyaan/magenta) nog steeds aanwezig weet iemand raad!!!

 • Theuntje

  13 februari 2011 om 15:58

  Wanneer wordt het probleem verholpen van de ‘mooie’ blauwe kleur die soms lang en soms 5 seconden aanschiet?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!